IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra показа градски електромобил за 20 000 евро

Концепцията UrbanRebel се превръща в сериен модел през 2025 г.

На автосалона в Мюнхен през миналата година испанската компания Cupra, която вече е отделен производител, представи концепцията UrbanRebel EV. Сега тя се е превърнала в сериен модел, който представлява градски свръхкомпактен SUV с начална цена под 20 000 евро. Той ще се появи на пазара през 2025 г.


Cupra UrbanRebel


Серийният UrbanRebel ще бъде третият изцяло електрически сериен автомобил на фирмата след съществуващия хечбек Cupra Born, който е на базата на Volkswagen ID.3 и кросоувъра кросоувър Cupra Tavascan, чието излизане е планирано за 2024 г. Моделът на Cupra всъщност е първият от три технически идентични електромобили от начално ниво на VW Group, който трябва да заменят Volkswagen E-Up, Skoda Citigo-e iV и Seat Mii Electric в гамата на концерна.

И трите коли ще се произвеждат в завода в Маторел (Испания), като ще използват специално адаптирана версия на платформата MEB EV. В момента тя е в основата на повечето електромобили на VW Group с изключение на базираните на архитектурата J1 - Audi E-tron GT и Porsche Taycan.


Cupra UrbanRebel


Основната разлика е, че платформата, известна като „Small MEB“, е много по-късна, като при UrbanRebel осигурява междуосие от само 2600 мм – приблизително също така на ID.3. Целта е да бъдат привлечени купувачите на електромобили, живеещи в града. Те ще имат по-малко разходи заради електрическото задвижване, като в същото време в колата могат да се поберат четирима пътници.

Като цяло, UrbanRebel е с размери дължина - 4036 мм, широчина - 1975 мм и височина - 1576 мм висок, като пътният просвет е 218 мм. Дизайнът му е в стила на Cupra Born, като е известно, че бъдещите „братчета“ от Volkswagen и Skoda ще разглеждат напълно различно, за да се подчертае разграничаването на индивидуалния стил на новите модели на VW Group, който споделят една и съща платформа.


Още снимки на електрическия SUV от начално ниво - вижте в галерията:


Засега е известно само, че електромобилът на Cupra ще бъде с предно задвижване, като мощността от 231 к.с. ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди. На по-късен етап моделът вероятно ще получи и версии с по-ниска мощност, което ще означава и по-ниска цена.

Снимки: Cupra

0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ел енергията в "безплатните зарядни" я плащат хората, т.е. всички ние, защото ни я включват в цената на сметките. Безплатен обяд няма. С тези зарядни, гледат да излъжат повече хора да се набутат с електрички, за да могат после да започнат да ги рекетират с цената на тока. Схемата е повече от ясна.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 7Безплатни зарядни? Наистина ли има още възрастни хора, които вярват в Дядо Коледа?
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Веднага го взимам, до тогава да се оправи зарядната мрежа и общината да вземе да направи навсякъде безплатни зарядни ако искат наистина чист въздух....
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С тази инфлация и непрестанно растящи цени на суривините през всичко са само хубави приказки.
  • #4
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    3-ти, виждам, че пропагандата и лъжите на задкулисието, което се стреми към зануляване на света ти е промило много добре мозъка, ако изобщо имаш такъв орган. Съмненията в притежанието се изразява в това, че ти не осъзнаваш как тласкат хората изкуствено без да има някаква нужда належаща и без да са създадени условия. Целта при това положение е колите да изчезнат и само единици да имат. Шваб го е написал във великото зануляване и какво предстои да се случи. Не е теория на конспирацията а цел.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако пазарът след 2025 година се напълни с електромобили за 20 000 евро, всички забрани за продажба на автомобили с ДВГ през 2035 година ще станат излишни, защото малцина ще могат да си ги позволят и производителите сами ще спрат производството им, защото ще стане нерентабилно. Повечето производители вече са организирали веригата си за доставки на батерии и компоненти за десетина години напред. Да му мисли Toyota, която няма откъде да вземе толкова батерии.
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До първия ( преди 1 година )
    Приятелю, дори толкова да е, пак ще е по-евтин от Volkswagen golf който още днес е по-скъп от цените които си дал. През 2025 година влиза евро 7 и цената му само ще се повишава и няма шансове за надолу. На практика няма да има евтини автомобили, но поне електромобилите ще са с една идея по-евтини от бензиновите и дизеловите си събратя и ще изкарват повече години без нужда от скъпи ремонти. Като добавим и евтиното зареждане, изборът за покупка на нов автомобил ще е предрешен.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Супер е, но 2025 и една година за доставка отиде 26-27 :)))