IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един малък автомобил напуска Европа

Nissan Micra вече се предлага само в един вариант

Един от най-недооцените модели на Nissan – субкомпактният Micra, ще напусне европейския пазар. Малкият хечбек вече се предлага само в една модификация и компанията-производител подготвя негов наследник.


Nissan Micra


Продажбите на Micra продължават да спадат и в Nissan смятат, че развитие на модела не си заслужава средствата. Инженерите на компанията вече работят върху електрически наследник на Micra, който ще се настани под Leaf в гамата на марката, като съответно ще бъде и с по-малки размери.

До окончателното си спиране Micra ще се предлага само във версия Acenta Sprint, която запазва 15- или 16-цолови джанти, автоматичната трансмисия, LED дневни светлини и халогенните фарове. Хечбекът е оборудван асистент при потегляне по наклон, предупреждение за сблъсък с активиране на стоповете, автоматично осветление и сензор за дъжд, множество въздушни възглавници, климатик, предни ел. стъкла, дистанционно централно заключване, круиз-контрол, ограничител на скоростта и др.

Под капака на тази Micra е поставен 1,0-литров бензинов двигатеб IG-T с мощност 92 к.с. и 160 Нм. Трицилиндровият мотор се съчетава с 5-степенна механична кутия или CVT. Задвижването е към предните колела, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 11,98 секунди, а максималната скорост – 178 км/ч. Разходът на гориво е 5,3 л/100 км.

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Каква е разликата с Клио? Единствено, че изглежда доста по-добре не виждам други разлики. Едно време Микрите бяха доста добри и икономични коли. На жената бях взел К11. Супер градска кола. Много широка вътре, много удобна, икономична и здрава. Купето супер леко под 800 кг тегло 64 к.с. от 3-цилиндровото моторче 1.0 бяха напълно достатъчни. Една година и на море ходихме с нея и до Италия на гости, защото имах проблем с моята кола. Микрата се оказа добре и на дълъг път. Вече не ги правят такива.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като корсата ще го направят на джипка
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Производителите си го казаха - благодарение на брюкселските плевели, прозиводството на малките модели става скъпо и не рантабилно. Нормално е клас мини да изчезва лека по лека. Няма кой да купи клас мини на цена Д-сегмент..
  • #3
    1 rate up comment 15 rate down comment
    Щирлиц ( преди 1 година )
    Една недодялана с теслата недомислица.
  • #2
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Ха - Ха ( преди 1 година )
    Не е недооценена, ами струва вече много пари с куп ненужни сензори и прочие с двигател на косачка! А какви Микри имаше само :(
  • #1
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 1 година )
    Споко, ще се завърне като джип за още 15 хиляди.