IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan спря продажбите на GT-R на още един голям пазар

Бъдещето на сегашното поколение на суперколата остава неясно

Японският производител Nissan спря продажбите на суперколата си GT-R и на вътрешния пазар. От компанията обявиха, че няма да приемат повече поръчки за модела, тъй като са постигнати предварително поставените цели за продажба.


Nissan GT-R


В Япония GT-R се предлагаше в два варианта - T-spec и NISMO. За кратък период от време те бяха достъпни и на пазара в Австралия, преди Nissan да спре продажбите на модела. През март компанията прекрати предлагането на суперколата и в Европа след 13-годишно присъствие на пазарите, тъй като GT-R не отговаря на новите изисквания за шум.

След спирането на модела в Япония, той вече ще се предлага само на един по-голям пазар – този в САЩ, където е достъпен във версиите NISMO Special Edition и T-spec. Те обаче се водят моделна година 2021, докато вариантите за Япония и Австралия бяха моделна година 2022.


Nissan GT-R


Засега от Nissan запазват мълчание относно бъдещето на поколението R35 GT-R. Според информациите, това е краят на неговия жизнен цикъл, като версията T-spec вероятно ще се окаже и прощална. Тя излезе в ограничен тираж, като получи редица подобрения спрямо оригиналния модел. Основните от тях са въглеродно-керамични спирачки и заден спойлер от въглеродни нишки.

Очакванията са, че следващият Nissan GT-R ще бъде представен догодина, като той ще получи хибридно задвижване. Благодарение на него ще бъдат намалени вредните емисии, но ще се запази и дори увеличи мощността на суперколата.


0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само 13 години им бяха необходими, за да постигнат предварително поставените цели за продажба? Да им викаме вече Спийди Гонзалес?