IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ откриха виновника за рекордните цени на бензина

Руският президент е отговорен са шоковото поскъпване, обявиха от Белия дом

Американската администрация обвинява руския президент Владимир Путин за рекордното покачване на цените на американския бензин, обяви говорителят на Белия дом - Карин Жан-Пиер. Тя зае тази позиция в средата на май, като с изказванията си поддържа линията на предшественичката си Джен Псаки.


бензин цени


„Когато говорим за текущите цени на бензина, това се дължи на действията на Путин. Фактът, че наблюдаваме увеличение на цените с около 60% през последните няколко месеца, е свързан с действията на руския президент“, заяви на брифинг новият прес-секретар на Белия дом.

В същото време САЩ отказва да закупи петрол от Русия заради войната в Украйна. Съответно, повишаващите се цени на горивата доведоха инфлацията в страната до 40-годишен връх. Според представителя на Белия дом, властите в страната не носят никаква отговорност за случващото се.

Патрик Де Хаан - анализатор в компанията GasBuddy, която проследява разходите за гориво в цялата страна, прогнозира, че цените ще продължат да се покачват. Той очаква към 17 юни галон (3,8 литра) бензин да струва средно 5 долара, а в началото на август да достигне 6 долара. В момента текущата средна стойност за страната е 4,62 за галон, което вече е рекордно високо.

Администрацията на президента Джо Байдън се опитва да намали цените на горивата, използвайки запаси от националния стратегически петролен резерв. Въпреки това, цените продължават да се увеличат.

0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А ти ни сш в ред да вярваш,че с десетки милиарди или стотици можеш да обърнеш ход на военни действия срещу една от най-силините да не казвам най-силната армия в света. Мечтай си,не ти остава много да разбереш истината.
  • #21
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 15 от тези които си споменал се изтеглиха руснаците и тогава укронацитата дойдоха,а в ДНР и ЛНР ги дънят като шкембе у дувар.
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 12 и 100 милиарда да им изсипеш все ще загубят.
  • #19
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А няма ли кой да попита щом Путин е виновен защо си гласуваха военен бюджет 4 трильона долара и изсипват милиарди в украйна? И всичкото това на фона че продават на особено много НЕумните европейци които им купуват прескъпите американски горива и стоки замествайки руските такива. Ежат се на Русия и Китай, а после кой ми с.ра в гащите.
  • #18
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Помните ли какво каза Тръмп на президентските избори, когато БайДън спечели с измама и фалшификации? Тръм каза, че ако БайДън спечели, бензина ще стане 5$. Така и стана. Иначе Путин бил виновен за това. Храна за наивници и откровени глипци.
  • #17
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ахахахахх, ама разбира се, че Путин е виновен за всичко откакто е на власт. Тези от империята на злото фащ за пореден път изтрещяха. Палят войни по цял свят, избиват милиони и все някой друг им е виновен. Те налагат санкции, които ги удрят, като бумеранг, но Путин им е виновен. Това, че лъжат сме свикнали, но проблемът е, че има много де-би-ли, които им вярват на измислените глупости.
  • #16
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    на крив водолаз, космите му преччат
  • #15
    7 rate up comment 0 rate down comment
    #14 ( преди 1 година )
    И представа нямаш колко!
  • #14
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Към 13 ( преди 1 година )
    С 10 милиарда изгониха рашистите от Киев, Суми, Чернигов и Харков, спряха ги при Николаев и намалила напредъка на руснаците в Донбас до под километър на ден ти вярваш ли си че с не 200 ами още 20 милиарда Украйна няма да обърне посоката на настъпление като разбира се запада се страхува и от това Украйна да вземе да побеждава че го знаят колко ненормален е Путин и гледат да поддържат баланса така че накрая и двете страни да се обявят да победители за пред своите..
  • #13
    23 rate up comment 4 rate down comment
    А дали ... ( преди 1 година )
    американците са толко прости да се хващат за такива партенки!?