IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи бюджетен кросоувър

Компактният ZR-V е на платформата на Civic и ще струва 22 000 долара

Борбата за клиенти по цял свят става все по-оспорвана и това принуждава производителите на автомобили да се включват в сегменти, в които доскоро не са имали модели. Това стори и Honda, която представи новия SUV. Той се казва ZR-V и на първо време ще се продава в Китай, съобщава Autohome.


Honda ZR-V


Кросоувърът е изграден на платформата на 11-ото поколение на Honda Civic, с който унифициран до голямо степен. В Китай ZR-V ще се произвежда на мощностите на съвместното предприятие GAC-Honda,като единствената възможна конфигурация е с 1,5-литров турбодвигател, скоростна кутия CVT и предно предаване.

Всъщност ZR-V доста повтаря американския HR-V. И двата модела имат независимо задно окачване, по-широка следа в сравнение с европейските HR-V и увеличено междуосие. Дължината, ширината и височината на ZR-V са съответно 4568, 1840 и 1621 мм, а разстоянието между оси достига 2655 мм.


Honda ZR-V


Интериорът на новият кросоувър е почти същият като този на настоящия Civic, с изключение на вътрешната част на вратите вратите, по-консервативен дизайн на централния тунел (без поставки за чаши) и опростени вентилационни дефлектори. Така Honda остава вярна на курса на минимализма в купето, обявен преди година.

Засега на пазара ще се предлага една-единствената версия с четирицилиндров бензинов 1,5-литров турбодвигател с мощност 182 конски сили и 240 Нм въртящ момент. Задвижването на четирите колела е ненужно за китайците, въпреки че технически може да да бъде добавена тази опция – американският HR-V я предлага. Скоростната кутия също е само една – вариатор.


Още снимки на компактния кросоувър - вижте в галерията:


В Китай ZR-V ще се окаже най-достъпният кросоувър на Honda. Цената му не е официално обявена, но според информацията тя ще бъде около 22 000 долара.

Снимки: Autohome


0 от 500