IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda се отказа от хибриден седан

Японците спират производството на Insight заради други модели със смесено задвижване

Honda ще прекрати производството на своя хибриден седан Insight през това лято, за да насочи усилията си към налагането на нови бензиново-електрически автомобили, сред които е и новото поколение на Civic, обявиха от компанията.


Honda Insight


Моделът Isight беше обновен през 2018 г., но последната бройка от него ще слезе от конвейера на завода в Индиана (САЩ) през юни, а компанията ще се фокусира към производството на хибридни версии на най-важните автомобили в гамата си. Предстои представянето на изцяло нов CR-V Hybrid, който по-късно тази година ще бъде последван от Accord Hybrid.

Целта на японският производител е в началото на 2023 г. електрифицираните версии да достигнат половината от продажбите на марката. Към гамата в Северна Америка ще се присъедини и хибридна версия на новия Civic, но от Honda не се ангажират с конкретен срок за неговото излизане на пазара. Също така не ясно дали Civic Hybrid ще бъде хечбек, както е в Европа, където моделът вече беше представен, или седан.

Хибридната версия на най-популярния модел на японската марка се задвижва от комбинация от комбинация от 2,0-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън и електромотор със съвкупна мощност от 184 к.с. и 315 Нм въртящ момент.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 години )
    И кои са конглокентите на Хонда - кажи един американски, европейски или южнокорейски автомобил дето е съвкупно по-добър. Китайците не сме ги видели още, а виетнамците надуват балона с Винфаст дето е копие на Дженезис ГВ60 - $50,000 най-евтининия.
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Време им е вече да се откажат да правят коли. Дори при сенокосачките вече са остарели новини.