IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda ще пусне две нови електрически спортни коли

Дали ще видим наследник с батерии на суперколата NSX?

Honda разкри обновените си планове за скорошна електрификация, в които набляга на общо 30 нови модела, задвижвани от батерии до края на десетилетието. Като част от плана си, японската компания представи и тийзър изображения на две нови електрически спортни коли, които ще са включени в гамата на марката.


Honda спортни електромобили


Двата спортни автомобила все още са под покривало, но може да се мернат някои от чертите на силуетите. И едната машина доста прилича на евентуален наследник на суперспортиста Honda NSX (познат като Acura NSX в САЩ). Както може би знаете, спортното купе със средноразположен двигател скоро ще е в историята, но миналата година се появиха слухове, че ще се завърне като електромобил.

Слуховете допълнително бяха разбунени и от Вицепрезидента на Acura Джон Икеда, който също заяви, че не е невъзможно спортната машина да се завърне като нов модел на електричество. Дали виждаме бъдещата Honda NSX EV? Не е ясно, но не бива да се изненадваме. Но пък остава мистерията кой е другият автомобил, този в ляво на водещата снимка, който доста прилича на гран турър. Според компанията, и двата модела ще бъдат специални и глобални.

От Honda, както споделихме, дадоха и яснота за обновените си планове, свързани с електромобилите, и по-специално с три основни за компанията пазари - Северна Америка, Китай и Япония. В САЩ и Канада, марката ще лансира два големи електрически модела, който в момента се разработват съвместно с General Motors. Става въпрос за кросоувъра Honda Prologue и SUV модел с марката Acura.


Honda планове за електрификация


На китайския пазар, японския автопроизводител ще лансира общо 10 нови електромобила до 2027 година. За родния японски пазар компанията възнамерява да пусне мини-електрически коли за комерсиална употреба още през 2024 година, както и субкомпактни модели за персонално ползване и кросоувъри. През втората половина на десетилетието ще бъдат налични и модели на ток на достъпни цени.

Като цяло, от Honda възнамеряват да лансират общо 30 нови електромобила до края на десетилетието, а амбициите на компанията са годишното производство да надхвърли 2 милиона бройки. Компанията работи усилено и по твърдотелни батерии - ход, подобен на този, обявен от Nissan неотдавна.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Дали виждаме бъдещата Honda NSX EV?" Виждаме 2 компютърни рендера, които дори още не са допълзяли до мокрите сънища на шефчетата.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Спортни, спортни колко да са спортни.И това, че са спортни само на външен вид ли ще го разбираме? Не разбрах да дават някакви технически данни и какво ще им е спортното?