IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи още едно HR-V

Американската версия на новото поколение се оказа различна от европейската

Компанията Honda представи американската версия на третото поколение на компактния си кросоувър HR-V, която се различава значително от показания по-рано европейски вариант на модела.


Honda HR-V


Двата автомобила използват една и съща платформа – на 11-ата генерация на Civic, но американската HR-V е получила различна решетка на радиатора, по-големи предни и задни надвеси, модифицирана LED-оптика, както и различен дизайн на колелата.

Техническите характеристики на модела засега не се разкриват, но предишната му генерация разчиташе на 1,8-литров бензинов двигател с мощност 143 к.с. и 172 Нм. Очаква се, че той ще бъде заменен от нов 2,0-литров агрегат, който произвежда 160 к.с. и 187 Нм. Другият вариант е 1,5-литров турбомотор, предлаган в два варианта на мощност – 183 и 202 к.с. И двата двигателя влизат в гамата на новия Civic, като са комбинирани с 6-степенна механична скоростна кутия или CVT.


Honda HR-V


Що се отнася до европейската версия на новото поколение на Honda HR-V (на снимката долу), тя е съвсем различна технически, тъй като разчита на хибридна система, включваща 1,5-литров двигател с 4 цилиндъра и два компактни електромотора. Съвкупната мощност е 131 к.с. и 253 Нм въртящ момент.

Водачът може да избира един от трите основни режима на шофиране: "Спорт", "Нормален" и "Икономичен". Освен това има допълнителен режим на шофиране, наречен „B“, който, когато е активиран, подобрява работата на системата за възстановяване на енергията по време на спиране.


Honda HR-V


Снимки: Honda

0 от 500