IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda Civic Type R поставя рекорди още преди дебюта си

Спортният модел записа най-добро време на пистата „Сузука“ (ВИДЕО)

Новото поколение на Honda Civic Type R все още още не е официално представено, но автомобилът вече поставя рекорди, похвалиха се от прес-службата на японския производител.


Honda Civic Type R


Спортният модел с 5 врати успя да подобри постижението за най-бърза обиколка на една от най-трудните писти не само в Япония, но и в света - „Сузука“, като записа време от 2 минути и 23,1 секунди. Това е с 0,873 секунди по-бързо от постижението на предишната версия на модела, поставено през февруари 2020 г.

Хечбекът е записал рекорда на дългата 5,8 км писта на 15 март, като на места автомобилът се е движил със скорост от над 200 км/ч. От Honda не разкриват други подробности за новото поколение на Civic Type R, като обещават, че това ще стане с приближаването на премиерата на модела, която е насрочена за по-късно тази година.



Според информациите, подобно на представената наскоро версия Civic Si, новият Type R ще се предлага само с механична скоростна кутия, като ще продължи да използва досегашния 4-цилиндров турбомотор FK8 с 320 к.с. Мощността на агрегата вероятно ще бъде леко увеличена.

Спортният модел ще бъде последната кола на Honda за Европа, задвижвана само с двигател с вътрешно горене. Това слага край на слуховете, че новият Type R има хибридно задвижване.


Honda Civic Type R

Снимка и видео: Honda

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Far ( преди 2 години )
    Хонда си е хонда.Автомобил мечта
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Всъщност го преписах от статията, която очевидно не сте чели докрай, а се ограничихте само със заглавието и разглеждането на картинката. Ето цитата, който коментирам с НЕУДОВОЛСТВИЕ:"Спортният модел ще бъде последната кола на Honda за Европа, задвижвана само с двигател с вътрешно горене. Това слага край на слуховете, че новият Type R има хибридно задвижване."
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Едва ли осъзнава! Ако беше така, нямаше да го напише. Лошо е, когато пръстите изпреварват мисълта...
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всяко начало си има и край. Порадвайте се на последната honda с ДВГ.