IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа новата Civic Type R

Хот-хечът няма да става хибрид, а премиерата му ще е догодина

Компанията Honda публикува първи снимки на новото поколение на Civic Type R и разкри, че премиерата на хот-хеча ще се състои догодина. В момента инженерите тестват автомобила на "Нюрбургринг", като представеният прототип е покрит с камуфлаж. Въпреки това, се вижда, че промените по дизайна ще бъдат еволюционни и спортната версия няма да се различава значително от стандартния модел.


Honda Civic Type R


Сегашната Honda Civic Type R (FK8) се произвежда от 2017 година. Задвижването на хечбека е поверено на 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, който развива 320 к.с. и 400 Нм. Тягата се предава на предните колела с 6-степенна механична скоростна кутия, като от Honda вече обявиха, че това задвижване ще се запази. Според японците, добавянето на система 4х4 ще увеличи теглото, от което ще се появят и други проблеми, включително сериозно поскъпване на модела.

Очаква се, новият Civic Type R да запази двигателя си, но да увеличи с малко мощността му. Слуховете за хибриден агрегат с два електромотора така и не се потвърждават, още повече, че конкуренти като Ford, например, се отказаха от подобна идея. Очакваше се, че новият Focus RS ще е хибрид, но във Ford отхвърлиха тази възможност заради нейната икономическа нецелесъобразност.


Honda Civic Type R


Премиерата на хот-хеча на Honda ще се състои догодина. Моделът ще поучи променен интериор, пренастроено окачване и диференциал с повишено триене. Това ще бъде и последният не електрифициран модел на Honda за Европа=

Снимки: Honda

0 от 500