IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо трябва да махнете декоративните капачки от болтовете на колелата

Обикновено те вървят в комплект със специален ключ, за да могат бързо да се демонтират

Много автомобили имат пластмасови капачки на болтовете или гайките на колелата. Те изпълняват единствено декоративна функция, но могат да причинят редица сериозни проблеми на водача. Разказваме ви защо те трябва да бъдат премахнати от болтовете.


капачки


Обикновено тези капачки вървят в комплект със специален ключ, за да могат бързо да се демонтират. Но този ключ често се губи или счупва, а и през зимата няма да помогне. По колелата се лепи снежно-водна каша, която замръзва и „запечатва“ капачката. Дотолкова, че трябва да вземете клещи, за да демонтирате бързо тези „декорации“. Между другото, по същия начин капачките се отстраняват при монтажа на гумата. Така те бързо губят "представителните си функции".

Проблеми се появява и когато водачът спука гума на пътя. Докато не демонтирате капачките, не развивайте гайките или болтовете на колелата с обикновен ключ за гуми. А ако се окаже, че няма инструмент за свалянето на капачките под ръка, такава проста операция като смяна на колело се превръща в доста сложна задача.


капачки


Има случаи, когато шофьорът просто губи търпение и се обажда на пътна помощ, за да закара колата в сервиза за смяна на колелото. Разбира се, това отнема много време и пари. И виновниците се оказват обикновени детайли за стотинки, в случай въпросните капачки.

И ако необходимият инструмент не бъде намерен, капачките трябва да бъдат откъснати или отрязани, а това не е лесен процес. Но се случва и обратната ситуация. Капачките се разхлабват с времето и започват да падат. Собствениците, които не могат да приемат загубата, "засаждат" капачките с различни уплътнители. И това прави още по-трудно демонтирането им. И за да избегнете проблеми, по-добре е да премахнете тези капачки, които могат да причинят големи проблеми.

0 от 500