IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блогър разглоби китайски кросоувър и остана ужасен

Топ-версията на Chery Tiggo 8 Pro се оказа не само скъпа, но и с лошо качество (ВИДЕО)

Популярният автомобилен блогър Иля Свиридов разглоби поредния нов автомобил, за да оцени качествата му в своя YouTube-канала Club Service. Този път „жертва“ на руснака стана китайският кросоувър Chery Tiggo 8 Pro.


Chery Tiggo


Този модел се продава в Русия от началото на март, като набира популярност заради факта, че почти всички западноевропейски и японски компании спряха да продават и да доставят автомобили в страната. Така китайските коли останаха един от малкото варианти пред местните потребители.

В случая Свиридов взе топ-версията на модела, която струва 3,6 млн рубли или 54 430 евро. Според блогъра, цената на кросоувъра е неадекватно висока дори за ниво на оборудване Ultimate, което е със 7 места в салона и предно предаване. Под капака на автомобила е поставен 1,6-литров турбомотор, съчетан със 7-степенна „роботизирана“ скоростна кутия.



Руският експерт остана поразен от вътрешната облицовка на колата, която фиксирана върху самонарезни винтове. Свиридов отбеляза лошите уплътнения и слабата изолация от шумове и вибрации, която просто не е поставена на правилните места. Отбелязани бяха още лошите усилватели на вратите, както и твърде леките елементи на окачването, които вероятно ще излязат от строя доста бързо заради лошото състояние на пътищата в Русия.

Блогърът все пак откри и положителни характеристики на този кросоувър. Например, заслужава да се отбележи богатия списък от функции, които значително превъзхождат конкурентите. По-специално, кросоувърът е оборудван с многоконтурни пътнически седалки с кожена облицовка и възможност за запомняне на предварително направени настройки, както и стъклен покрив с люк.

Снимка и видео: Car Service

0 от 500
  • #7
    43 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ама свиквайте, таварищи! Който напада съседите си за да краде земя, убива и изнасилва, получава китайски коптор. Е не всички де, че с тия смешни доходи и китайските ментета са недостижима мечта за средностатистическия пияница.
  • #6
    15 rate up comment 22 rate down comment
    Turkiye ( преди 1 година )
    Поради тази причина Ви моля да не поствате статии, които не се отнасят за нашия пазар и нямащи нищо общо с технологиите на европейските автомобили. Относно китайските автомобили. Те знаят много добре какво може и какво не може в Русия. За Европа правят други автомобили. А . И още една манипулация. Цената от 55 000 евро за китаеца? В момента и народната уазка в Русия струва 45 000 евро!!!!
  • #5
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Turkiye ( преди 1 година )
    Поради тази причина автопроизводителите създават автомобили от стари и ненужни вече технологии в белите държави. Системите за сигурност не отговарят на европейските, японските, корейските, мексиканските, австралийските и др.
  • #4
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Turkiye ( преди 1 година )
    Уважаеми редактори, За пореден път слагате въпросния you tube-ър като статия. Не намирам нищо информативно във въпросното видео, а и предишните са манипулативни и не добре обосновани. Човека си разглобява някакви автомобили и коментира шумоизолация, сглобка, двигатели и качество на автомобила на око.Освен това разглобява и коментира автомобили, които са за руския пазар. Както е всеизвестно руския пазар е голям но много по-беден даже от българския.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Жалко, но факт ( преди 1 година )
    Китайците от години обръщат парите които печелят от европейските пазари в акции на водещи компании
  • #2
    28 rate up comment 22 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Нещо си се объркал. Това ни чака всички. Няма производител, който да няма поне 10% китайско участие
  • #1
    40 rate up comment 23 rate down comment
    Ами ( преди 1 година )
    Това ги чака в бъдеще "освободителите" на Украйна - китайско качество на европейски цени !