IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя стара Toyota Supra на магистрала?

Реставрираната Mk4 може да засрами доста по-нови спортни коли (ВИДЕО)

Блогърът AutoTopNL публикува ново, много любопитно видео в канала си в YouTube. В него той разкрива възможностите на стара Toyota Supra Mk4 на участък от магистрала в Германия, където няма ограничения на скоростта.


Toyota Supra Mk4


Ако попитате фен на модела, кое поколение на емблематичното японско купе е най-доброто в история, то най-вероятно отговорът ще бъде именно Mk4. Тази версия е много популярна сред тунинг-компаниите, както и сред любителите на високите скорости, а благодарение на появата си в култови холивудски филм е станала част от по-културата.

Под капака на автомобила е поставен емблематичният 6-цилиндров двигател 2JZ. Доработките по него са безброй, като при някои от тях мощността скача поне 2 пъти. В случая тази Toyota Supra от 1994 г. е възстановена напълно от холандската компания Stipt Polish Point, където са се постарали напълно да повторят заводския вид на автомобила.



Двигателят е същият, за който вече стана дума – 3,0-литров редови с 6 цилиндъра с двойно тубо, като развива максимална мощност от 325 к.с. и 600 Нм. Стандартно той се предлага в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с 4-степен автоматик, както е в случая. А максималната скорост на модела е ограничена на 250 км/ч.

В този тест обаче японското спортно купе успява да разви повече и така да засрами дори някои нови спортни коли от този клас. След няколко опита водачът достига до 256 кч/ч.

Снимка и видео: AutoTopNL


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Nawi ( преди 1 година )
    S tozi Motor sa postignali do 1000 konski sili. V-Leute v you Tube....
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    z8 ( преди 1 година )
    Пепка изгледай първите сек . навидеото и виж колко е мощноста на супрата
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Според част от присъстващите този не е шофьор, защото кара автоматик. И то стар автомат с 4 скорости. Виждате ли колко приятно се кара. Няма придърпване, лашкане и др.подобни. Превключва мазно и неусетно. Точно този автомат и следващото поколение с 5 скорости надживяват повечето ръчни трансмисии. Безумно здрави и неубиваеми автоматици на Асин. А за колата какво да кажем? Виждате една Тойота на 30 г какво може. Чувате ли колко добре е обезшумена. Машината е трепач.