IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко може да вдигне VW Golf R с 520 к.с. на магистрала?

Модифицираният хечбек се представя повече от впечатляващо (ВИДЕО)

Сигурно сте виждали записи с това как се справя Volkswagen Golf 8 при опита си да постигне максимална скорост на магистрала. В повечето случаи обаче това са версиите 1.5 TSI и 2.0 TDI, но има и такива с R-версията на модела. В случая отново е заснета тя, но трябва да се направи едно уточнение - този хечбек е сериозно доработен.


VW Golf R


Двигателят - 2.0 TSI с 4 цилиндъра, е постигнал впечатляващите 520 к.с. и 629 Нм въртящ момент, като това става благодарение на поставяне на комплекта Stage 2 на ателието HGP. Тунинг-експертите са направили редица подобрения, като като поставили и огромни 380-милиметрови спирачни дискове на предната ос, които да се справят с допълнителната мощност, генерирани от усиления двигател EA888 Evo4.

За да се види крайният резултат, хечбекът е тестван в късните часове по магистрала в Германия, където има по-малко трафик. Достигането на 325 км/ч е впечатляващо постижение само по себе си, като се има предвид, че това все пак е 4-цилиндров Golf. Забележително е и времето за ускорение от 100 до 200 км/ч, което е едва 7,53 секунди.



Подобренията по хот-хеча, направени от експертите от HGP, са подобни на тези, които се на суперколи. Сред тях са специален турбокомпресор, въздушен филтър K&N, междинен охладител Wagner, нова изпускателна система и др. Машината получава е качена на 19-цолови джанти OZ джанти с гуми Pirelli P Zero.

Някои ще си спомнят, че същата тунинг-компания успя да извлече близо 1000 к.к. от Lamborghini Urus. Италианският супер SUV успя да ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди и разви максимална скорост от 340 км/ч.

Снимки и видео: MotorOliTV / YouTube


0 от 500