IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi взима мерки срещу все още непредставено BMW

Комбито RS 4 получи допълнителен пакет, за да се бори с M3 Touring

Комбито Audi RS 4 е малка институция в гамата на Audi Sport, въпреки че не може да се сравнява с легендарното RS 6. Сегашното поколение на модела излезе през 2017 г., а през 2019 г. получи лек фейслифт. Засега неговият основен конкурент е Mercedes-Beпz C 63 S, но в битката за клиенти се включва и BMW, което ще представи в близките седмици първото M3 Touring в историята си.


Audi RS 4 Avant pack Compétition


Баварският модел ще получи 510 к.с., които ще идват от 6-цилиндров туин-турбо двигател с обем 3,0 литра. А това е с цели 60 к.с. повече от показателите на 2,9-литровия би-турбо V6, с който е оборудвано RS 4. Тази разлика определено притеснява Audi и в компанията решиха да модернизиран сериозно своето комби точно преди появата на новия му съперник.

Компанията от Инголщад добави специален пакет RS Competition Pack, който ще бъде достъпен и за модела RS 5, но само на територията на Германия. Благодарение на него максималната скорост на автомобила ще бъде увеличена до 290 км/ч (досега тя беше 250 км/ч, като характеристиките на двигателя не се променят.


Audi RS 4 Avant pack Compétition

В оборудването влизат още спортен ауспух RS Plus, допълнителни черни детайли по каросерията, матрични LED-фарове с „динамични“ мигачи и 20-цолови джанти. Комбито получава още спортен диференциал, регулируемо въздушно окачване, система за динамично управление и олекотена изпускателна система.

Благодарение на Pack Competition обновеното Audi RS 4 ще бъде с 10 мм по-ниско от стандартния модел. Промени има и в интериора на комбито, като сред тях са тапицерия от комбинация от микрофибър и кожа, състезателни колани RS, специално LED-осветление и др.


Audi RS 4 Avant pack Compétition


Благодарение на Pack Competition обновеното Audi RS 4 ще бъде с 10 мм по-ниско от това на стандартния модел. В същото време активният диференциал quattro sport е препрограмиран, управлението на 8-степенната автоматична скоростна кутия е преработено, за да се намали времето за превключване на предавките и са добавени гуми Pirelli P Zero Corsa. Новият ABS софтуер и карбоново-керамичната спирачна система също спестяват два метра по-малко при спиране от 100 км/ч.

Цените на Audi RS 4 Avant започва от 86 100 евро, но пакетът Competition добавя още 7875 евро. Включването на новия RS Competition Pack вдига цената на спортното комби с още 11 875 евро.


Още снимки на модернизираното спортно комби на Audi - вижте в галерията:


0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не от БМВ трябва да се притесняват в Ауди. Москвич се завръща! Сигурен съм, че мениджъри и инженери в цяла Германия треперят от страх...