IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперлимузината на Audi се оказа доста по-евтина от Maybach

Седанът A8L стъпва на китайския пазар за по-малко от 200 000 долара

Шест месеца след премиерата на новата лимузина Audi A8L Horch тя излиза на пазара. Суперлуксозният седан вече се продава в Китай, където цените му стартират от 1,3 млн юана (197 000 долара). За сравнение, един от основните конкуренти - Mercedes-Maybach S 480 (това е версията с 6-цилиндров мотор), струва 1,54 млн. (233 000 долара).


Audi A8L Horch


Audi предлага за Horch уникален двуцветен цвят на каросерията, ексклузивни 20-инчови джанти и подобрени възможности за персонализиране. Лимузината ще се продава само в Китай, като ще се предлага в 4 варианта на оборудване, като най-скъпият от тях ще струва 1,75 млн юна (265 000 долара.).

Разликата спрямо Mercedes-Maybach S-Class наистина е голяма. Топ-версията с V8 двигател – S580, е оценена на над 300 000 долара. И двете германския лимузини са оборудвани със система за задвижване на всички колела, като Audi разчита на 8-степенната автоматична скоростна кутия, докато тези на Mercedes са с 9-степенна-

В Audi определено разчитат на факта, че 3,0-литровите турбомотори са най-популярни в Китай и затова A8L Horch предлага само такъв агрегат. Той развива 340 к.с. и 500 Нм, като е допълнен от 48-волтов стартер-генератор. Седанът може да се похвали с увеличено с 13 см междуосие спрямо стандартния модел, хромирани джанти и различна решетка на радиатора.


Audi A8L Horch


За лимузината се предлагат още лазерни фарове, панорамен покрив, отделни многоконтурни задни седалки с памет за масаж и регулиране, както и възглавници с надписи на Horch.

Съвсем скоро гамата на Audi A8L ще бъде попълнена с още една модификация, като ще получи 4-цилиндров, 2,0-литров двигател. Разширяването на гамата ще позволи на Audi да засили позицията на A8L на най-важния пазар за модела, тъй като в момента повече от половината от представителните седани на бранда се продават в Китай.


0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само дето Шолц пак е с Мерцедес. И един велик човек от преди близо 80 години беше все с Мерцедес. :) Тогава Audi, DKW, Horch и Wanderer Automobile бяха все отделни марки, а Майбах правеха танкове.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    И какво като се счупи? Хвърляш и сменяш с друг двигател... :)
  • #10
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Начии смятайте какви са им смешници клиентите. Хем да се фукаме с двуцветна топ 6м. лимузина, хем да се влачим като болни коне с някви малки моторчета на 3 тона тегло. И понеже скръндзите не са много умни и начетени, ще бъдат много изненадани от тия жалки малки двигателчета. Хем ще горят като луди, хем ще се чупят. Защото ще се претоварват от огромното тегло. Абе да живее маркетинга!
  • #9
    3 rate up comment 6 rate down comment
    mariovial ( преди 1 година )
    Последния немски държавен глава ползвал за свой служебен автомобил Мерцедес е Хелмут Кол, а Кол от немски е ЗЕЛЕ ! Просто отбелязвам!
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Абе, Петре, вземи да мислиш, преди да пишеш! Ако изобщо си способен на това. Какъв е тоя двуцветен цвят? Учил ли си физика, хващал липси цветни моливчета? Ясно е, че става дума за двуцветно купе, ама хайде малко по-грамотно, а?!
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до #3 ( преди 1 година )
    Хммм, Мерцедес имаше 2.0 дизел с около 200 кс в S-klasse достатъчно отдавна. Какво искаше да кажеш?
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До #1 ( преди 1 година )
    Хаха, на кви хапчета си? Дженесис има продажби от 700к автомобила за 7г. При това всички от бранда, не само лимузината. Близо 70% са продажбите в Корея...останалите са при гъзарите с малко пари...нестигащи за наистина нещо качествено!
  • #5
    28 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Що народ си напазари Ауди А8-ци трета употреба, па после няма пари за гуми и много гори та му слагаме газчица, боже колко мъка има по този свят.
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Тони ( преди 1 година )
    Малки хора ..за кво им такива големи лимузини
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    И за това: ( преди 1 година )
    "Съвсем скоро гамата на Audi A8L ще бъде попълнена с още една модификация, като ще получи 4-цилиндров, 2,0-литров двигател" Както се казва: Мерцедес и всички останали!