IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi въвежда "кризисен пакет" за част от моделите си

Компанията е принудена да лиши автомобилите си от определени функции и технологии

Германският производител Audi въвежда "кризисен пакет" за някои от своите модели, като това се налага заради недостига на електронни компоненти. Така някои от новите автомобили на марката ще загубят определени функции и технологии, съобщава Edmund's, като посочва промените в оборудването за американския пазар.


Audi


Audi Q3, например, ще остане без безключов достъп до салона, а версията Premium на компактния кросоувър вече няма да се предлага с безжично зареждане на смартфона. Между другото, тази функция ще отпадне от конфигурацията на почти всички модели на марката.

По-големият кросоувър - Audi Q5, ще бъде лишен от система за наблюдение на слепите зони, като в ниво на оборудване Prestige вече няма да се предлагат отопляеми и охлаждащи поставки за чаши. Моделите S6, Q7, SQ7 и e-tron остават без индикатор за налягане в гумите, а от оборудването на цялата гама отпада модулът за плащане на пътни такса.

По неизвестни причини производителят от Инголщад се отказва и от още една екстра - от пакета Black Optic отпада възможността за черен покрив на автомобила, която сега беше достъпна за клиентите на S3. В случая решението явно не е свързано с кризата с електронни компоненти, а по-скоро се дължи на слабо търсене.

За автомобилите със съкратен списък на оборудването се въвежда специално обозначение - Semiconductor Shortage Package, което означава съкратен пакет от микрочипове.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Та се стигна до екзестенциалния въпрос - кокошката или яйцето - колата или таблета. Кое е първото и основополагащото , кое е по важното и може ли едното без другото? Производителите си възпитаха едно объркано поколение от потребители и сега да си сърбат попарата. Няма таблет - няма кола! Хак да им е!
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Без две бутала, после ще може да се поставят при закупуване на пакет конски сили
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 1 година )
    Накратко: пестим - ДА, ама тя - ЦЕНАТА обаче си фърчи към НЕБЕСАта - нормално Уили
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако намалят и цената, добре. Така или иначе, голяма част от тези "екстри" са повече глезотии отколкото има полза от тях.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "ще остане без безключов достъп до салона" - най-после! Тази функция при автомобилите е аналогът на триизмерното кино - никой не го иска, но киносалоните го тъпчат в устите ни насилствено. Триизмерното кино изчезна първо от телевизорите, а вече изчезва и от кината. Дано същото стане и с безключовия достъп. Поне в сегашния му вариант с дистанционно. Неудобен е и сигурността е плачевна.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Догодина ще имат още по-малко продажби, но печалбата им ще е още по-висока или просто казано ще ви продават орязани демо версии на автомобили на още по-висока цена с оправданието за липса на това или онова. Винаги съм казвал, че от ВАГ по-големи мошеници и търгаши няма. Но те не са виновни. Докато има балАци ще има и тарикати!