IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi смени името на най-малкия си кросоувър

A1 Citycarver вече ще се казва Allstreet, но и това ще е за кратко

Минаха по-малко от три години, откакто Audi реши да даде двойствена самоличност на компактния  A1 Sportback, добавяйки псевдо-кросоувър модификация на хечбека, наречена Citycarver. Наличен само на някои пазари, моделът с повишен клирънс вече ще се предлага под ново име, като промяната влиза в сила моментално.


Audi A1 Allstreet


И така, запознайте се с новия Audi A1 Allstreet. Не е ясно кое е наложило светкавичната смяна на името, но пък е ясно, че извън това от Инголщад не са направили никакви други модификации по кандидат-приключенския си модел. Така, новата (по име) машина запазва двигателните опции, нивата на оборудване и опциите на отишлия си Citycarver.

Цените на модела също остават непроменени, което ще рече, че в родната Германия A1 Allstreet започва от 23 200 евро. Ще припомним, че както и до момента "хечбекът на кокили" се предлага само със задвижване на предните колела, без никакъв намек за 4х4 опция.

Предлаган единствено с бензинови турбодвигатели, Audi A1 Allstreet предлага избор между еднолитров 3-цилиндров или 1,5-литров 4-цилиндров двигател. Базовият модел, наречен 25 TFSI, предлага максимална мощност от едва 95 к.с. и 175 Нм въртящ момент. По-мощният трицилиндров вариант, наречен 30 TFS, предлага 110 "кончета" и 200 нютонметра.


Audi A1 Allstreet


На върха на гамата е версията 35 TFSI, при която 4-цилиндровият агрегат отдава 150 к.с. и 250 Нм. И трите двигателя стандартно са куплирани с механична скоростна кутия, като в базовата версия тя е 5-степенна, а при другите с 6 предавки. Опционално за 4-цилиндровия и по-мощният 3-цилиндров агрегат се предлага 7-степенен автоматик S Tronic.

Макар и с ново име, Audi A1 Allstreet няма да се задържи още дълго време на пазара, тъй като цялото семейство А1 ще бъде изпратено в пенсия след края на жизнения цикъл на настоящото поколение. От Audi заявяват, че по-стриктните екорегулации ги притискат да спрат най-малките си коли, което ни кара да припомним, че същата съдба ще сполети и компактния кросоувър Q2 в скоро време.

Повече снимки на Audi A1 Allstreet вижте в галерията:

0 от 500