IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда първият нов Москвич

Путин вече обеща да си купи от възродената марка - но още не е ясно какви точно модели ще произвежда тя

Московският завод на Renault става собственост на властите в руската столица и занапред ще произвежда автомобили от възродената марка "Москвич" - тази новина развълнува и много българи, чиято младост е минала под знака на съветския "народен автомобил". А говорителят на Владимир Путин побърза да обещае, че лично президентът ще си купи от бъдещите нови "москвичи" - "стига да са добри".
    
     
Москвич, Кама 01
Разработеният от КАМАЗ прототип Кама-01 почти сигурно ще е първият производствен модел на новия Москвич - макар и с доста по-големи размери от тези на концепта
 
  
Но какви по-точно ще са тези автомобили? Дали Русия, която под натиска на обстоятелствата вече се отказа от въздушните възглавници, ABS и ESP като задължителни системи в новите коли, няма просто да възроди някои стари модели на Москвич - примерно "Алеко"? Или заводът ще продължи, както досега, да прави модели на групата Renault, но със сменени емблеми? Или ще заложи на изцяло нови модели?

По всичко личи, че правилният отговор е третият. Вече е сигурно, че в Москва няма да се правят модели на Renault. За разлика от предприятието на АвтоВАЗ в Толиати, за което французите запазват опцията за обратно изкупуване в близките години, заводът в столицата е безвъзвратно загубен за тях, поне според руски източници. Занапред той ще се управлява от местните власти в Москва (за момент се изкушаваме да си представим какъв автомобил би произвела нашата Столична община). И първият му модел е вече до голяма степен сигурен - този на снимката. Нека разгледаме него и останалите варианти за бъдещите "Москвичи".
   
    
Новите Москвичи - 4 спрягани варианта (ГАЛЕРИЯ):


 

 

0 от 500
  • #102
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По-добре истински боб, отколкото интелект на зеленчук :)
  • #101
    19 rate up comment 41 rate down comment
    Бобчо ( преди 1 година )
    По добре Руски Москвич, отколкото Украински Запорожец!
  • #100
    30 rate up comment 8 rate down comment
    До 97 ( преди 1 година )
    А защо да не съберат скраба от собственото си оръжие, ще имат за още повече !
  • #99
    40 rate up comment 15 rate down comment
    Олеле ( преди 1 година )
    Отпред е гаден като на Лавров му трата !
  • #98
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Бай хуй ( преди 1 година )
    Като човек , който е работил в автоваз ще ви кажа че , това са само прототипи и много малко реализирани проекти. Повечето кадърни и можещи, които работиха там , напуснаха , защото има само противоречия и недоразумения. Там качеството е на последно място. Важното за тях е, мотора да е здрав и да издържа на температурните условия. -50.
  • #97
    30 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На долнопробния и беден руски пазар , щяли да пускат някаква бричка , при това китайска :):):) . Евала на другаря Ботокс , все по-велики ги прави !
  • #96
    12 rate up comment 29 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако съберат скраба от всичкото оръжие,което западните държави пращат в Украйна,ще може поне пет години да работят без да влагат метални суровини.
  • #95
    24 rate up comment 44 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От руските коли по здрави няма. Може да нямат визия но са здрави
  • #94
    45 rate up comment 34 rate down comment
    Убиици на деца ( преди 1 година )
    какво могат да сделат тия пияници и Убиици на деца въобще не разбирам защо в БГ интернет се отразяват статии от тази бъдеща Северна Корея и някаква мизерна китайска кола с емблема на Масквич, че чак и оня убиец на деца щял да си я купи какво ни интрересува
  • #93
    26 rate up comment 17 rate down comment
    Рашка Педерашка ( преди 1 година )
    Съветските Болни най Болните Болни в света