IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда първият нов Москвич

Путин вече обеща да си купи от възродената марка - но още не е ясно какви точно модели ще произвежда тя

Московският завод на Renault става собственост на властите в руската столица и занапред ще произвежда автомобили от възродената марка "Москвич" - тази новина развълнува и много българи, чиято младост е минала под знака на съветския "народен автомобил". А говорителят на Владимир Путин побърза да обещае, че лично президентът ще си купи от бъдещите нови "москвичи" - "стига да са добри".
    
     
Москвич, Кама 01
Разработеният от КАМАЗ прототип Кама-01 почти сигурно ще е първият производствен модел на новия Москвич - макар и с доста по-големи размери от тези на концепта
 
  
Но какви по-точно ще са тези автомобили? Дали Русия, която под натиска на обстоятелствата вече се отказа от въздушните възглавници, ABS и ESP като задължителни системи в новите коли, няма просто да възроди някои стари модели на Москвич - примерно "Алеко"? Или заводът ще продължи, както досега, да прави модели на групата Renault, но със сменени емблеми? Или ще заложи на изцяло нови модели?

По всичко личи, че правилният отговор е третият. Вече е сигурно, че в Москва няма да се правят модели на Renault. За разлика от предприятието на АвтоВАЗ в Толиати, за което французите запазват опцията за обратно изкупуване в близките години, заводът в столицата е безвъзвратно загубен за тях, поне според руски източници. Занапред той ще се управлява от местните власти в Москва (за момент се изкушаваме да си представим какъв автомобил би произвела нашата Столична община). И първият му модел е вече до голяма степен сигурен - този на снимката. Нека разгледаме него и останалите варианти за бъдещите "Москвичи".
   
    
Новите Москвичи - 4 спрягани варианта (ГАЛЕРИЯ):


 

 

0 от 500
  • #22
    23 rate up comment 37 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    21-ви, това, че си русофоб се вижда и да ти кажа е доказано психично заболяване. Обаче така нагло да лъжеш не бива! Всеки може да провери дали БВП на глава от населението на България е в пъти над Русия. то дори от обща култура трябва да знаеш, че изобщо не е така, но ти и такава нямаш и директно лъжеш по отвратително нагъл начин също, както Просто Киро лъже за всичко. Явно сте от едно котило...
  • #21
    14 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    21, я малко по конкретно какво високотехнологично предлага България?
  • #20
    26 rate up comment 7 rate down comment
    Пешо ( преди 1 година )
    Колко бутане ще падне...
  • #19
    25 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Що така негативно? Руснаците имат уникалния шанс да п*каят на всички еко норми и да произвеждат коли с абсолютно неразрушими двигатели. Е, вероятно ще оaкат този шанс, но поне имат шанса! Представете си примерно любимата ви кола, ама без катализатори, клапи, осакатявване на инжекторите и всякакви други недомислици, а и без да е умишлено наблъскана с техника, която се чупи всяка година... Яко, а?
  • #18
    26 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 15 - смешни работи си написал - БВП на глава от населението на България е в пъти над Русия, износа ни на глава от населението също. При това предлагаме доста по-високотехнологични неща / производство / от продажбата на нефт/газ / суровини /.
  • #17
    12 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    15-ти, не ти давам за приер Русия (но конкретно става дума за руски коли), а наблегнах че е смешно, дори жалко, да се присмиваш на някой, който има прозиводство, може да задовли сам вътрешния си пазар (до някаква степен), на фона че "самият ти" си с изтърбушени джобове Факта, че си се хванл за "Русия", а не си ме разбрал, показва, само колко ти е ограничен мирогледа. Така че, не ми говори, кой е неадекватен.
  • #16
    33 rate up comment 16 rate down comment
    Априлски пленум ( преди 1 година )
    Не само автомобилите, но и много други стоки, произвеждани в момента в Русия са същите като през 1970г. Русия да се дава пример за каквото и да било е комично! Ако искаме да се посмеем - да, но ако сме сериозни - не!
  • #15
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Към 15 ( преди 1 година )
    Ето заради такова жалко и мазохистко мислене като теб сме на нивото на Русия и пак си е постижение за нас при положение че имат петрол и газ които им правят половината бюджет и че не сме богати е ясно но и да се дава за пример Русия е пълна неадекватност
  • #14
    35 rate up comment 38 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ганьвци, погледнете България - разграден двор, където няма производство, икономиката се крепи само на търговия, всеки е тарикат и се мисли че е над закона и е над останалите, радва се ако си купи "нов" внос на 10г, а сте тръгнали да се присмивате на Русия. Хора си имат производство, парите се въртят в държавата, а не излизат. Погленете какво направиха Китай за 10-15г по-подобна схема.. и къде е България, за 30г демокрация..
  • #13
    34 rate up comment 13 rate down comment
    Технологиите ( преди 1 година )
    Преди време бах в Русия и четох сензация по вестниците "Японска фирма за ауспуси ще строи завод в Русия". Очаква се качеството на ауспусите цялата страна да се подобри значително! Хората изпадаха в еуфория от тази новина! И до ден днешен продължавам да се чудя какви ли тайни крие огъването и заваряването на ламарина, които руснаците не знаят?!?