IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда първият нов Москвич

Путин вече обеща да си купи от възродената марка - но още не е ясно какви точно модели ще произвежда тя

Московският завод на Renault става собственост на властите в руската столица и занапред ще произвежда автомобили от възродената марка "Москвич" - тази новина развълнува и много българи, чиято младост е минала под знака на съветския "народен автомобил". А говорителят на Владимир Путин побърза да обещае, че лично президентът ще си купи от бъдещите нови "москвичи" - "стига да са добри".
    
     
Москвич, Кама 01
Разработеният от КАМАЗ прототип Кама-01 почти сигурно ще е първият производствен модел на новия Москвич - макар и с доста по-големи размери от тези на концепта
 
  
Но какви по-точно ще са тези автомобили? Дали Русия, която под натиска на обстоятелствата вече се отказа от въздушните възглавници, ABS и ESP като задължителни системи в новите коли, няма просто да възроди някои стари модели на Москвич - примерно "Алеко"? Или заводът ще продължи, както досега, да прави модели на групата Renault, но със сменени емблеми? Или ще заложи на изцяло нови модели?

По всичко личи, че правилният отговор е третият. Вече е сигурно, че в Москва няма да се правят модели на Renault. За разлика от предприятието на АвтоВАЗ в Толиати, за което французите запазват опцията за обратно изкупуване в близките години, заводът в столицата е безвъзвратно загубен за тях, поне според руски източници. Занапред той ще се управлява от местните власти в Москва (за момент се изкушаваме да си представим какъв автомобил би произвела нашата Столична община). И първият му модел е вече до голяма степен сигурен - този на снимката. Нека разгледаме него и останалите варианти за бъдещите "Москвичи".
   
    
Новите Москвичи - 4 спрягани варианта (ГАЛЕРИЯ):


 

 

0 от 500
  • #42
    20 rate up comment 34 rate down comment
    Панчо ( преди 2 години )
    Не казвам, че не сте прави, ама ако е удобно да ви попитам всички, та: Вие все автомобилни инженери ли сте? И ако сте, в кой точно български университет, го изучихте тоя занаят, та толкова ги разбирате тия работи? Вие по-добри коли ли правите? Е немогат руснаците да се сравняват с вашите мили родни, там където се правят: фият, БМВ, и Линкълн и. Нали. Не могат да са умни като вас. Щото очевидно вие сте се доказали, че сте по-добри, щом така разсъждавате.
  • #41
    26 rate up comment 18 rate down comment
    АхЗащоЛи те Купих ( преди 2 години )
    *** не могат да правят нищо. Един АК им остана от време оно и т'ва е. Комунистиечските им тарантайки никога не са стрували и цент. Ся типично по руски ша правят кола, ама разработена от камионажии, колко ще да е хубав тоя електрически трактор.
  • #40
    34 rate up comment 8 rate down comment
    Jm2 ( преди 2 години )
    Вуйчо ми, Бог да го прости имаше Москвич. И да, този Москвич се движеше, защото човекът беше изключително добър професионалист - автомонтьор.
  • #39
    24 rate up comment 10 rate down comment
    СССР ( преди 2 години )
    Те и Жигули и ладиите бяха по патент на Фиат *** са толкова некадърни че бяха осакатили оригинала във всякакво техническо отношение. Карал съм и фият 125 по който е правена ладата няма нищо общо с руската версия 5 скоростна кутия и пъти по добра като изпълнение. Е забравих да спомена за здравата руска ламарина........
  • #38
    37 rate up comment 14 rate down comment
    Тодор Живков ( преди 2 години )
    Леле мале *** вярват си руснаците модерна кола ще правят. Те велосипедите не можеха да направят като хората . Сравнявам колелото 80 те което имах балканче със руския универсал нашето беше трипати по качествено и удобно. Да не сравняваме велосипед от корекома попари със скорости ААА..,.? Комунистически *** гледам ги прехвалват братушките пияните генерали и един луд старец дето отдавна трябваше да бъде в старчески дом.
  • #37
    34 rate up comment 11 rate down comment
    Кама 1 ( преди 2 години )
    По скоро ще сглобяват китайски автомобил, те миксер не могат да направят, далече са от истината.
  • #36
    47 rate up comment 20 rate down comment
    Войводата ( преди 2 години )
    Някой да е виждал нещо хубаво и надеждно което е сделано в СССР..??? Аз лично не съм. А тия със страхопочитание то към братушките що не идете в Русия да живеете а тичате по Европа и САЩ за по Добри заплати и стандарт. Комунисти комсомоци още ви перка калвача по социализма дето вече е в историята. Както се казва било е .....
  • #35
    32 rate up comment 17 rate down comment
    Путинбезглава ( преди 2 години )
    Това ще е сън само в мокрите им сънища, нищо не става от тия руснаци.
  • #34
    24 rate up comment 11 rate down comment
    антианонимен ( преди 2 години )
    русоРобчето анонимен ,даже и един Ник като хората не може да си сложи.Иванушка дурака ще му ходи.Може и покапана ватенка,или боряшниколюбимец.Но така или иначе е поредният *** заработващ копейки.
  • #33
    31 rate up comment 22 rate down comment
    Когато пръднне гущер ( преди 2 години )
    Те ладиите не могат сами да си направят дето няма никаква сложна Електроника. Та коли с абс, и въздушни възглавници. Москвич 12сетка и заски ще правят да им дойде акъла че без цивилизования свят са само едни прости *** без покритие.