IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда първият нов Москвич

Путин вече обеща да си купи от възродената марка - но още не е ясно какви точно модели ще произвежда тя

Московският завод на Renault става собственост на властите в руската столица и занапред ще произвежда автомобили от възродената марка "Москвич" - тази новина развълнува и много българи, чиято младост е минала под знака на съветския "народен автомобил". А говорителят на Владимир Путин побърза да обещае, че лично президентът ще си купи от бъдещите нови "москвичи" - "стига да са добри".
    
     
Москвич, Кама 01
Разработеният от КАМАЗ прототип Кама-01 почти сигурно ще е първият производствен модел на новия Москвич - макар и с доста по-големи размери от тези на концепта
 
  
Но какви по-точно ще са тези автомобили? Дали Русия, която под натиска на обстоятелствата вече се отказа от въздушните възглавници, ABS и ESP като задължителни системи в новите коли, няма просто да възроди някои стари модели на Москвич - примерно "Алеко"? Или заводът ще продължи, както досега, да прави модели на групата Renault, но със сменени емблеми? Или ще заложи на изцяло нови модели?

По всичко личи, че правилният отговор е третият. Вече е сигурно, че в Москва няма да се правят модели на Renault. За разлика от предприятието на АвтоВАЗ в Толиати, за което французите запазват опцията за обратно изкупуване в близките години, заводът в столицата е безвъзвратно загубен за тях, поне според руски източници. Занапред той ще се управлява от местните власти в Москва (за момент се изкушаваме да си представим какъв автомобил би произвела нашата Столична община). И първият му модел е вече до голяма степен сигурен - този на снимката. Нека разгледаме него и останалите варианти за бъдещите "Москвичи".
   
    
Новите Москвичи - 4 спрягани варианта (ГАЛЕРИЯ):


 

 

0 от 500
  • #32
    43 rate up comment 39 rate down comment
    Сибирски пияндета ( преди 1 година )
    Ха ха един тостер не мога да направят тръгна ли коли да правят пияните мужици. Най голямата държава с най много ресурси същевременно с по ниски заплати и пенсии от нас разбира се с любимото ръководство на другаря ***. Много го уважавам за два месеца на безсмислена война ги върна с поне още 30 година назад. Браво
  • #31
    35 rate up comment 9 rate down comment
    Абе ( преди 1 година )
    99% съм сигурен, че ще се сглобява нещо китайско. Впрочем, Китай с произведени над 20млн.коли годишно вече не е майтап работа. Вторият в класацията-САЩ прави само 8млн.
  • #30
    29 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Туй с тесла, чук и клещи не става руски, лесно е да ти дават технологии у вас няма такова нещо.
  • #29
    38 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Две поправки: Заглавието трябва да бъде "Ето как щял бил да изглежда първият Москвич."В първия параграф да се чете не "чиято младост е минала под знака на народния автомобил", а "чиято младост е минала под народния автомобил".
  • #28
    37 rate up comment 17 rate down comment
    Астрал ( преди 1 година )
    Да правим вноски по 1500 лева щото ще падне чакане 10 тина години да се сдобием с това технологично чудо , айде честито.
  • #27
    42 rate up comment 20 rate down comment
    7 ( преди 1 година )
    Малииий тия воткаджии как ще произвеждат тая кола то ще прилича все едно си го дялкал с брадва
  • #26
    40 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Алкохолия не може да прави индукционен котлон , Та чак електрички ще правят :)
  • #25
    50 rate up comment 19 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Почасово заплащане в България (средно) 1,7 долара, Русия 0.7 долара. Пенсии България : Русия = 2,5:1. Кой град в Русия с 6 милиона население има 60 млрда БВП (без газ и петрол)! Не случайно руснаците идват при нас, а не обратното! А по идеята за Москвича - една нова платформа и двигател се създават за години от световните производители. Кметството на Москва може само да създава анимации и картинки!
  • #24
    20 rate up comment 31 rate down comment
    жалко, но факт ( преди 1 година )
    Тя щото високо развитата Европа ни залива с батерии, чипове и други подобни.
  • #23
    33 rate up comment 6 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    За производството на Москвич-а се чудят и руските журналисти. Защото според техните материали, Русия не може да произвежда батерията, ел. двигателя и електронните компоненти самостоятелно за този модел. Доста често се споменава Китай като партньор в проекта, но само толкоз. Така че това е по-скоро "новина" за "чесане на езици" в интернет.