IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко са опасни малките течове на масло от двигателя и трансмисията

Ако разходът е незначителен, не трябва да се притеснявате

След известно време петна от масло могат да бъдат намерени в двигателното отделение на почти всеки автомобил. Обикновено мръсни петна се появяват в областта на двигателя и скоростната кутия. Разказваме ви именно за тях и за това какви неизправности намекват и дали наистина са опасни.


течове


Първото нещо, на което обръщаме внимание, са течовете на масло в двигателния отсек. Според спецификата им можете да разберете състоянието на двигателя. Но най-често тези течове са незначителни. Появяват се петна, изсъхват, мръсотия се залепва по тях, в резултат на това се образува нещо като тънка коричка. Това обикновено показва, че има течащи уплътнения (гарнитури или семеринги). Има много от тях в двигателя, особено в областта на механизма за синхронизация, масления филтър и главата на цилиндъра.

Тук е важно да се разбере дали двигателят губи много масло вследствие на този теч . Ако разходът е малък, не трябва да се притеснявате. Просто следете мястото, защото ако масленото уплътнение е силно износено, смазката ще започне да попада върху ролката или ангренажния ремък. Тогава ще имате сериозни проблеми. Поради смазката ремъкът може да приплъзне и да прескочи зъб, което ще доведе до ремонт на двигателя.

При много коли скоростната кутия също пропуска масло. Това е често срещан проблем както за класическите скоростни кутии, така и за повечето вариации на понятието "автоматик". Тук отново ще кажем, че малките капки няма да причинят никаква вреда на автомобила. И ако шофьорът не кара през дълбоки локви или по много кални пътища, може да шофира с въпросния малък теч дълго време. Просто следете нивото на масло в трансмисията и ако е нужно доливайте.

С други думи, ако използвате колата за стандартно градско и междуградско предвижване, малките течове на масло от двигателя и от скоростната кутия няма да причинят вреда. И (в кръга на шегата) дори обратното - те сигнализират, че има масло във възела. Просто ги следете и подхождайте с по-голямо внимание към местата, откъдето смазочната течност капе.

0 от 500