IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota за 300 000 евро: колко струват новите коли в Русия днес

Войната напомпа цените в Москва до два и дори три пъти нивата им в България

Съвсем доскоро гледахме на руския автомобилен пазар с определена доза завист. Заради на практика несъществуващите екологични изисквания продаваните там нови автомобили бяха осезаемо по-евтини от тези в България и останалите пазари в ЕС. Руската версия на Renault Arkana, с 4х4 и атмосферен бензинов мотор, излизаше с 20,000 лева по-малко от продаваната у нас Arkana с предно предаване. Разликата между "българския" VW Polo и "руския" бе десетина хиляди лева, и така нататък.
   
     
Lada Niva
Новата Lada Niva Travel, с която толкова се гордееха в Русия преди година, вече не се продава никъде, и вероятно няма да се произвежда повече
   
     
Но съотношението се е променило драматично в последните месеци след руското нахлуване в Украйна, международните санкции и срива на рублата. Колеги от авторитетното издание "За Рульом" обиколиха московските автосалони, за да проверят какви автомобили все още се продават, и на какви цени. Установиха, че предлагане на западни автомобили все още има - но на безбожни цени, което директно отказва повечето купувачи. Автосалоните са празни.
   
     
Колко струват новите коли в Русия (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #26
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Йордан Русев ( преди 1 година )
    Много скоро като се обезцени долара ще видите дали ще е така !!!!
  • #25
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Николай Стоименов ( преди 1 година )
    Браво ще си карат танкове и задръстванията в Европа няма да им пречат
  • #24
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Achtung ( преди 1 година )
    #13 Те за рульом може и да не лъжат, ама цените изглеждат като тези от средата на март, когато 1 евро беше 150 рубли, това че тук са превели статия от март и смятат цените по глокса на рублата от днес(13 май) е плоска манипулацийка.
  • #23
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Русия има сериозен проблем с продажбата на петрола и газа. Складовете за петрол са пълни. Индия не може да поеме много. Далече е, рафинериите им са обвързани с арабите (дори собственост на араби). И не всички могат да преработват руски петрол.При добива на петрол ако спреш кладенеца, като го пуснеш после тече по малко или хич не тече. Има оправяне но е скъпо и е нужно време.Газът или трябва да го продадат или го горят. Не се учудвайте, на много места асоциирания газ го горят.
  • #22
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Юл ( преди 1 година )
    Хаха, *** се подхилват и потриват ръчички, че видиш ли на *** щяло да им е гадно и щяли да фалират! Едва ли ще до живеем да видим?!
  • #21
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Евала че има бензин и е евтин! А коли има ли? И ядеш ли го пиеш ли го, защото магазините са празни?
  • #20
    7 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Уникален срив......преди седмица бензина падна с 5 копеики и вече е 0.44.......износа на газ за Индия се е увеличил с 43%.......тик очевидно сте от *** нагоре. *** така *** иначе......ако знаете какви сте клоуни.
  • #19
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Самите братушки си признават че чакат 8 до 12% свиване на икономиката и то ако Европа не се откаже от горивата им. Това им е най-лошата прогноза от падането на СССР до сега.
  • #18
    24 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пyтлep ако можеше да си позволи наистина да спре газа за Европа отдавна да го е спрял. Само че отнякъде трябват деньги за войн... пардон военната операция
  • #17
    22 rate up comment 5 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    Какви цени бе, то в Русия коли няма вече, той цени, всички марки се изнесоха от там, дори на местните марки не им работят заводите. Спряха на България газа, за да сплашат Германия, но Германия също отказа да глокува в рубли и познай! Германия и Австрия си го платиха в евро, Русия върна плащанията НО? Не спряха газта на Германия и Австрия. Рашките разбраха че наказвайки България, плашат гаргите и сега усул усул гледат да не дразнят Европа, че няма кой да им купи газа и ще фалират.