IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen възражда легендарна марка в САЩ

Под името Scout ще се предлагат електрически всъдеход и пикап

За компания с огромни ресурси, каквато е Volkswagen Group, не би трябвало да ни изненада фактът, че конгломератът е решил да капитализира и оф-роуд сегмента, и по-скоро този на електрическите превозни средства с висока проходимост. Информация за подготвян корав всъдеход с батерии от страна на германците, циркулира още от края на 2018 година, като започнаха и спекулации за името на бъдещия модел.


International Harvester Scout


В края на миналата година, главният оперативен директор на VW Group of America Йохан Де Нисшен подхрани спекулациите, след като намекна за възможността да видим високопроходим автомобил без конвенционален двигател. А наскоро Wall Street Journal  разкри, че компанията не само е дала зелена светлина за електрическия SUV, но възнамерява да прави и пикап с батерии.

Двата модела с повишена проходимост, предназначени първоначално за Северна Америка, ще бъдат с нова марка - Scout. Последната всъщност е доста стара и известна, като води името си от най-успешния всъдеход на някогашния американски производител International Harvester, чиито права германците държат чрез подразделението си за товарни машини Traton в САЩ.


VW Scout рендер


Очаква се бордът на директорите на Volkswagen Group да одобри плана за възраждането на Scout още днес, но стартът на производството на електрическите всъдеход и пикап би трябвало да започне не по-рано от 2026 година. Двете нови машини най-вероятно ще започнат да се произвеждат по едно и също време.

Според запознати, от Volkswagen искат да произвеждат поне по 250 000 автомобила с марката Scout годишно. За да се случи това, според Wall Street Journal ще са нужни първоначални инвестиции в размер на един милиард долара. Не е ясно дали новите електрически модели ще се произвеждат в някой от настоящите или в изцяло нов завод на Volkswagen в САЩ.

До 2026 година има доста време, но междувременно електрически пикапи от компании като Ford, Rivian и GMC вече са на пазара. Дългоочакваният Tesla Cybertruck се очаква на пазара догодина, както и Chevrolet Silverado EV. С други думи, Scout ще се изправи пред сериозна конкуренция от самото начало. Но може би уменията и "дълбоките джобове" на Volkswagen ще успеят да намерят място на новата марка на автомобилната сцена.

0 от 500