IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda изненада с нов модел - ZR-V

Кросоувърът представлява американската версия на HR-V за Европа и Китай

Японският производител Honda обяви излизането на нов компактен SUV модел за Китай, наречен ZR-V, който ще се произвежда от местното съвместно предприятие Guangqi Honda. От снимките става ясно, че кросоувърът, който ще дебютира на 19 май, всъщност представлява американската спецификация на Honda HR-V, моделна година 2023.


Honda ZR-V


Любопитното е, че Honda ще продава ZR-V и на европейския пазар, като това също ще стане през 2023 г. Външния вид на модела е почти идентичен с този на американския HR-V (на долната снимка), но все пак има и някои малки изключения. На Стария континент новият модел ще се нареди над европейския HR-V и под по-големия CR-V, като заема място в сегмента C-SUV.

Версия на Honda ZR-V за китайския пазар споделя по-голямата част от дизайна си със спецификацията на САЩ HR-V. Отпред LED-фаровете имат малко по-различна графика, а краищата на бронята са украсени с лъскава черна пластмаса и хромирани акценти. Профилът е непроменен, с изключение на новия дизайн на колелата, който придава луксозен вид на SUV-модела.


Honda HR-V


Промените включват панорамния люк, който е по-голям в ZR-V благодарение на двойните стъклени панели. И накрая, задната част е получила нов хромиран елемент в долната част на бронята, в който са разположени двойните изпускателни тръби.

Honda все още не е разкрила спецификациите на ZR-V, но се очаква кросоувърът да споделя силовите агрегати на Honda Civic и Honda Integra. В Китай той вероятно ще получи 1,5-литровия бензинов двигател с турбокомпресор, докато в Европа ще се предлага изключително в хибридна e:HEV форма - точно като цялата гама на Honda.


Honda ZR-V

Снимки: Honda

0 от 500