IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марка за електромобили пусна бензинов модел

Брандът Maple беше създаден за коли на ток, но промени стратегията си

През 2020 г. китайският концерн Geely Holding представи марката Maple, под която ще се предлагат прости и относително достъпни като цена електрически превозни средства. Само за две години на местния пазар излязоха три модела на ток - компактният SUV Maple 30X, миниванът Maple 80V и седанът Maple 60S.


Geely Maple


Сега Maple е готова с четвъртия си модел и напук на случващото се в индустрията, където повечето производители преминават към електромобили, тук се случва обратното. Новият модел - Maple X3 Pro, е с бензинов двигател и всъщност не е и чак толкова нов. Това всъщност е продаваният на китайския пазар Geely Vision X3 Pro с пет врати, който получава нови емблеми и надписи.

Засега липсва официално обяснение на случващото се, но се предполага, че Geely, която е собственик на Volvo, просто ще прехвърли всички прости и евтини модели под марката Maple. Това трябва да повиши ще повиши престижа на бранда Geely, а Maple ще се превърне в марка от начално ниво.



Сам по себе си Maple X3 Pro изобщо не се е променил след смяната на името, като дори решетката на радиатора не е променена. Автомобилът с дължина 4005 мм е оборудван с атмосферен двигател с обем 1,5 литра и мощност 109 к.с. Задвижването е към предните колела, като клиентът може да избира между 5-степенна механична скоростна кутия и вариатор.

Това ще бъде един от най-евтините модели в гамата на Geely, като цените му ще варират от 7500 до 11 000 долара. А ребрандирането може дори да намали цените, като ще засегне и други модели на Geely.


Geely Maple

0 от 500