IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви водороден модел с 4 екрана в салона

95% от детайлите в автомобила ще може да се рециклират (ВИДЕО)

Компанията Renault публикува снимки и видео на интериора на концептуален модел с водороден двигател, в чийто салон се виждат 4 екрана. Според френския производител, тази концепция ще „промени света“ за едно по-екологично бъдеще.


водород


Премиерата на автомобила ще се състои на 19 май, като тогава ще бъдат разкрити и подробности. В краткото видео се вижда волана на превозното средство, който изглежда е обшит с някакъв нов материал. Забелязват се и четирите отделни дисплея, разположени отпред и в централната част на приборния панел, както и седалките с удължени подглавници.

В предната част се вижда осветената емблема на Renault, докато в задната има LED-светлини във формата на бижу. Различават се също дизайнът на фаровете и формата на капака, но не става ясно, дали това е хечбекк или SUV-модел. Вече и известно, че 95% от автомобила ще може да се рециклира, както и че той ще разчита на водородно задвижване.



По-рано от Renault обявиха, че концепцията ще включва водороден двигател. Френският производител развива тази технология, като предлага дори микробуси, произвеждани от компания HYVIA. По-вероятно обаче е новата концепция да се задвижва от двигател с вътрешно горене, който може да работи и на водород. Тази вече се прилага от Toyota при модела GR Yaris Experimental.

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Като гледам при теб не се е получила процедурата със стволовите клетки и неврона. Когато забележиш положителен резултат, тогава препоръчвай същото на други! Ефективността при добив на водород от възобновяеми източници не е толкова ефективен, както директното ползване на ел.енергията, но не забравяйте, че последната не можеш да я складираш, а водорода можеш. Например през деня фотоволтаиците произвеждат най-много ел.енергия, която е излишна и излишната можеда се ползва за производство на водород.
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Хм ( преди 1 година )
    Има зелен и син водород за тези по долу да прочетат...
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От 100 KWh, произведени от солар, до колелата на водородна кола стигат 19. При електрическа - 69. Почти четворна разлика! Проучването взима предвид всички загуби по веригата, като дори приема КПД на електролизата 75%, което в момента не съществува освен в лаборатории. При компресиране, вместо втечняване на водорода, получават 23 KWh, което пак е смешно, да не говорим неприлижимо в коли.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "се добива от възобновяеми източници, а не от ел.енергия" - гений, отивай на терапия със стволови клетки, да ти добавят втори неврон в мозъка.
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    до#1 ( преди 1 година )
    Нещо си се объркал/побъркал тотално. Чистия водород се добива от възобновяеми източници, а не от ел.енергия. От това следва, че цялата ти писаница е някаква абсолютна смешна история. Хайде сега направи сметка с възобновяемите източници каква му е цената и ела пак да си говорим врели-некипели!
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Име ( преди 1 година )
    С водород минаваш повече километраж
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    До Уффф ( преди 1 година )
    Няма угода за булгаристанеца. Той е наясно с всичко! Нови технологии за него не съществуват. От хора с представа, че националната гордост е черешовото топче не може да очакваш напредък и съзидателност.
  • #1
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Уффф ( преди 1 година )
    От какво ще го произвеждат този водород? Екологично чистия водород се произвежда от електроенергия, а с едно и също количество електрическа енергия, електромобила изминава 4 до 5 пъти повече километри. Отколкото ако същата енергия е използвана за производство на водород изгарян в ДВГ.При левче за киловатчас, с 80 квтч за 80 лв се минават 500 км с електромобил или 100 км с водороден автомобил. Изберете сами.