IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бихте ли купили Geely Xing Yue – SUV-купе за 17 500 евро?

Преди да отхвърлите офертата, трябва да знаете, че то споделя платформа и двигатели с Volvo XC40

В последно време все повече се говори за концерна Geely Group, който притежава марки като Volvo, Lotus и smart (50% с Daimler). Затова е интересно да се разбере какви собствени автомобили предлага китайският производител. Разнообразието от модели е голямо, като сред тях е прави впечатление Xing Yue.


Geely Xing Yue


Това е SUV-купе – формат, който е доста популярен в Европа през последните няколко години. И въпреки, че отстрани прилича на BMW X4, автомобилът има наистина различен дизайн, така че не може да става дума да плагиатство.

Друго предимство на модела е фактът, че този SUV е базиран на модулната платформа CMA. Тя е в основата и на Volvo XC40, който е достатъчно популярен в Европа. Размерите на Xing Yue са дължина от 4,6 метра, широчина – 1,87 метра и височина – 1,64 метра. Разстоянието между двете оси е 2,7 метра.


Geely Xing Yue


Задвижването става със силови агрегати, произведени от Volvo, като най-мощният е 2,0-литров с турбокомпресор и мощност 235 к.с. Той работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Има и версия с 3-цилиндров мотор с обем 1,5 литра, развиващ 174 к.с. Този двигател може да бъде подпомогнат от стартер-генератор, който увеличава мощност до 188 к.с. Това намалява разхода на 5,6 л/100 км.

Най-екологичната версия е с plug-in хибридна система с 255 к.с. и 415 Нм, като клиентът избира между две батерии. Едната е с капацитет 11,3 кВт/ч, а втората – с 15,2 кВт/ч. Пробегът само на ток е 80 км. Салонът също е високо технологичен, като предлага два екрана – 9-инчов за приборния панел и 12,3-инчов за информационно-развлекателната система.


Още снимки на китайското SUV-купе - вижте в галерията:


Най-доброто при това SUV-купе обаче е цената му, която започва от малко над 17 500 евро и завършва на 27 200 евро. А това, най-вероятно, би му осигурило клиенти в Европа.

Снимки: Geely

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Антон ( преди 1 година )
    Бих си го купил стига да не е на батерии.Хваща иначе окото.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гошко ( преди 1 година )
    Купувам си го от раз, няма какво да му мисли човек, но не знам дали ще го видим в България. Цената е много нормална и дано успее да раздвижи конглокенцията, че всички европейски производители са навирили цените все едно ни продават космическа техника...
  • #6
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не пренебрегвайте китайците! Стараят се изключително много, за да могат да превземат световните пазари. Този SUV с всички екстри би излязъл 50-55 хилки, което си е много добра цена, предвид подобните евро-изтърсаци за същите пари. Мое мнение от личен опит дълги години в Китай.
  • #5
    17 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    То в Китай има коли и по 5000$, които са си нормални и стават за придвижване ако не си особено претенциозен, но с глупавите евро регулации никога няма да дойдат при нас за жалост - което тотално противоречи на идеята за демокрация. В крайна сметка всеки трябва да може да решава дали иска колата му да има 15 въздушни възглавници, система да му следи лентата, дали е заспал и т.н. глупости, а не да го задължават да си купува само скъпи коли ако иска да са нови.
  • #4
    32 rate up comment 1 rate down comment
    ;) ( преди 1 година )
    Купуваш си китайска кола, поне за да си сигурен че всички части са оригинални :D
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Kan4o ( преди 1 година )
    ЧЕТИРИ МЕТРА И ШЕСТ САНТИМЕТРА,ИЛИ 4,60 М..?
  • #2
    29 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Истинската цена на "премиум" Волвото. Добре е да се знае колко наистина струва. Аз лично бих си го купил на споменатите в статията пари, предвид че вече и Шкодите станаха "премиум" (само като цена разбира се, иначе са си все същите дървета ;)))
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    да ама не ( преди 1 година )
    Това няма да го има в България, защо пускате такива статии...