IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely показа първият в света хибрид на метанол

Само с едно зареждане Emgrand L Hi-X ще изминава 1300 км

Компанията Geely обяви, че е приключила с тестовете на нова модификация на модела Emgrand L, която получава обозначението Hi-X. Китайците твърдят, че това е първият в света сериен седан с хибриден силов агрегат, работещ на метанол.


Geely Emgrand L Hi-X


Изпитанията на автомобила бяха проведени при температури, достигащи минус 40 градуса по Целзий. В рамките на тестовете инженерите на Geely провериха способностите на двигателя в екстремно студени условия, както и работата на всички основни система на автомобила.

В хибридния агрегат на Geely Emgrand L Hi-X влизат 1,8-литров двигател с вътрешно горене, работещ на метанол. Той работи на метанол, като е свързан с електромотор със 134 к.с. Съвкупната мощност на задвижващата система достига 264 к.с. и 495 Нм въртящ момент.


Geely Emgrand L Hi-X


Моделът е оборудван и със специална тристепенна трансмисия DHT, разработена от Geely за автомобили с два двигателя. Тя позволява икономия на гориво, като при ниски скорости превозното средство преминава на електрическа тяга. В случая двигателят с вътрешно горене зарежда електромотора.

Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,6 секунди, а обявеният от производителя пробег с едно зареждане е 1300 км. В смесен цикъл автомобилът харчи 9 литра метанол на 100 км, което при непрекъснато повишаващи се цени на бензина го прави прави отлична алтернатива, която на всичко отгоре е и по-екологична.


Geely Emgrand L Hi-X


Geely Emgrand L Hi-X има малко външни разлики от стандартния модел. Той получава цветни декоративни елементи във въздухозаборниците, аеродинамичен дизайн на 17-цолови джанти, бяла емблема на голямата решетка и новият цвят на каросерията Aurora White.

Оборудването на салона включва мултимедийна система с 12,3-инчов дисплей, актуализиран „по въздуха", и цифрова приборен панел с диагонал 10,25 инча. Emgrand L Hi-X получи малък джойстик вместо стандартен скоростен лост.


Geely Emgrand L Hi-X


Моделът ще се предлага с над 20 интелигенти режима на шофиране, като подробности за тях ще станат ясни през лятото, когато стартират продажбите.

0 от 500