IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блогър разглоби китайски SUV и остана изненадан

Крос-купето Geely Tugella се оказа с много високо качество (ВИДЕО)

Известният блогър Илия Свиридов разглоби напълно поредния нов автомобил, за да провери качеството на изработка. Този път той избра за своя „жертва“ китайския кросоувър Geely Tugella, като отново публикува видео в YouTube-канала си Club Service.


Geely


В случая китайското крос-купе е в най-високото ниво на оборудване, което в Русия струва около 3,1 млн рубли (65 000 лв.). Според Свиридов, Geely Tugella е сглобена не по-лошо от европейските кросоувъри - каросерията е перфектно заварена, шевовете са добре запечатани, като няма дори намек за корозия. Виброизолацията е залепена точково и като качество превъзхожда тази на Toyota RAV4, който наскоро беше подложен на същия експеримент.

Блогърът похвали и звукоизолационни елементи, като в Geely залагат на многослойно подово покритие за формите на каросерията, а дори по-скъпите корейски и японски автомобили не следват подобен подход.

Бензиновият 2,0-литров турбо двигател се отличава с маркировки Lynk & Co, което означава, че той е направен с технологии на Volvo. Част от елементите по него са от лека сплав, но като цяло той се отличава от шведските мотори. В Geely, например, използват разпределително, а не директно впръскване, а самият двигател е с верига, а не с ангренажен ремък, както е при моторите на Volvo.



Tugella е оборудвана с автоматична скоростна кутия Aisin с преобразувател на въртящия момент, който се слави със своята надеждност. Подобна скоростна кутия се използва и за моделите на Toyota и Lexus.

Все пак блогърът открива и някои слабости при китайския модел. Сред тях е защитата на двигателя, която не е много надеждна. Освен това антикорозионната обработка на дъното на автомобила е извършена селективно, тоест намазани са само определени детайли. Сред недостатъците се посочват и много скъпите компоненти, както и високата цена на самия модел.

„Твърде рано е да се съди за надеждността на китайско-скандинавския кросоувър, тъй като автомобилът е нов и подобни технически решения не са използвани при изпитани във времето модели на Geely“, посочва Свиридов.


0 от 500