IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уволнен от Ferrari е новият шеф на McLaren

Майкъл Лейтeрс отговаряше за разработката на кросоувъра Purosangue

Бившият технически директор на Ferrari – Майкъл Лейтерс, ще застане начело на производителя на луксозни и спортни коли Aston Martin. Той поема нова си длъжност от 1 юни, съобщиха британската компания.


Майкъл Лейтърс Ferrari


В продължение на няколко години Лейтерс ръководеше техническия отдел в Маранело, като лично отговаряше за разработката на новите модели на италианската марка. Сред тях е и новият кросоувър Purosangue, чиято премиера е насрочена за втората половина на тази година.

В резултат на мащабното преструктуриране на Ferrari в края на миналата година инженерът и доктор на техническите науки напусна италианската компания. Заедно с Лейтърс от Ferrari бяха освободени и още двама топ-мениджъри, като решението беше взето от новия главен изпълнителен директор Бенедето Виня. Той обяви, че се прави оптимизация, която ще допринесе за бъдещото развитие на компанията.

Лейтерс започва кариерата си в автомобилната индустрия в Porsche, където постепенно се издига до някои ключови мениджърски позиции. Назначаването му в Aston Martin засилва слуховете, че британската марка се готви за тясно сътрудничество с друг германски производител – Audi, който се е прицел в участие във Формула 1. За целта, Audi ще купи част от състезателния отбор на Aston Martin.

Според други твърдения двете страни не са се договорили за сделката и британците са подписали споразумение с BMW. Партньорство предвижда съвместна разработка на нова архитектура за бъдещи електрически суперколи.

0 от 500
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В заглавието пише Макларън, на снимката е до Макларън, а в статията пише за Астън.В същото време Ауди иска да купи отбора на Макларън във Ф1.А Астън са в тясна връзка с Мерцедес, Петърчо обаче пише за някакво споразумение с БМВ. Петре, на какви субстанции си ?!
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Накрая да не се окаже, че е отишъл в Дачия
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Последно, на Макларън или на Астън? Или си пишете, колкото да не заспите?