IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи скъпа алтернатива на Renault Kangoo

Новият модел T-Class ще се предлага с бензинов или дизелов двигател

Германският производител Mercedes-Benz представи нови си модел - компактен MPV, който ще се казва T-Class и е построен на базата на Renault Kangoo. Пътническият ван е проектиран специално за любителите на живота на открито, които се нуждаят от много място за ежедневните си пътувания. Първоначално T-Class ще се предлага само с 5 места и с избор от два двигателя.


Mercedes-Benz T-Class


Mercedes-Benz T-Class използва платформата на Renault Kangoo, но се отличава от донора си по каросерията, интериора и оборудването. Двата автомобила имат идентични размери, като разстоянието между двете оси е еднакво - 2716 мм. На по-късен етап германците ще представят и модификация със 7 места.

Компактният ван е получил плъзгащи се врати от двете страни. Автомобилът се предлага с една пета врата стандартно, но срещу заплащане T-Class ще получи врата от две части, която може да се фиксира на 90 градуса и да се отваря под ъгъл до 180 градуса. Обемът на багажника на модела е половин кубичен метър, а задните седалки могат да се прибират, като образуват в равен под.


Mercedes-Benz T-Class


Интериорът на T-Class е с черна изкуствена кожа на седалките, централния подлакътник, таблото и вътрешната маст на вратите. Още в базовия вариант е включена информационно-развлекателната система MBUX със 7-инчов сензорен екран, електрическа ръчна спирачка, достъп без ключ, както и 7 въздушни възглавници и множество системи за подпомагане на водача. За пътниците отзад са предвидени сгъваеми маси в облегалките на предните седалки.

Моделът на Mercedes ще се предлага с 1,3-литров бензинов двигател с мощност 102 и 131 к.с., както и с 1,5-литров дизел с 95 или 115 к.с. И двата мотора са добре познати от други модели както на германската марка, така и на Renault и Dacia. Те мога да работят с 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана скоростна кутия.


Още снимки на компактния пътнически ван на Mercedes-Benz - вижте в галерията:


Известно е също, че на по-късен етап германският производител ще представи и изцяло електрическа версия на компактният ван. Продажбите на T-Class стартират през лятото, като цените започват от 30 000 евро. За сравнение, Renault Kangoo струва с 10 000 евро по-малко в базовия си вариант.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 1 година )
    Вижда се точно тук и сега, че дизайнерските идеи и наличното въображение на тези точно създатели на модерни и аттрактивни машини яко се е ПОИЗЧЕРПАЛО, щот туй възгрозно отроче с нищо не подобрява общата естет.визия и тук и сега -и- концепцията им /според мен/ съответно ще бъде обречена на тотален ПРОвал... видно си е отсекъде при тази повишена борба за место под Слънцето. ФАКть. Ясно е, че туй нещо НЕМА бъдеще при цена 60 бонки...
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Всъщност ( преди 1 година )
    Съвместните работи с компромитирана фирма като рено е сериозна грешка на Мерцедес! Добре е, че бързо разбраха това и освен тази баничарка нищо друго не остана. Въпросните малолитражки са лош спомен от предишната С класа и от години не се ползват. Иначе юрдеците, увредени от системното ползване на рено винаги се превъзбуждат в такива теми..
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Правят ги заради корпоративните клиент - компании които им купуват бусовете и ако искат баничарки да не ходят при други компании
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Х.. ( преди 1 година )
    Защо да купувам Мерцедес/баничарка,като за половината пари ще купя аналог,който ще ми върши същата работа,а и даже ще е eko-G,с газ !!!Тея леваци от Щутгарт се излагат !
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако преди 15 г. някой ми беше казал, че ще има Мерцедес баничарка щях да му се изсмея и да го помисля за луд. Смятайте колко ниско е паднало нивото една уж премиум марка да предлага коли, които се предлагат от Дачия. Това не е първата разбира се такава. Нещата наистина са много, ама много зле... да дадеш една торба с пари за нещо, което е Дачия всъщност. Същото и БМВ правят с модели на Пежо, а за ФВ да не говорим. Там е такъв миш-маш, че просто е срамно щом на Ламборгини слагат евтини части.
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    30 хил юро ха ха ха, като ти боднат 5-600 за металик, още 1000 за избор на цвят, джанти, парктроник и отиде та мина 35 хилки
  • #1
    26 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Затова са спрели Дачия Докер, за да може Мерцедес да го копират, напудрят и сложат тяхната цена. Каква глуост, Мерцедес и баничарка. Ще е същия провал ката копието на Навара.