IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi разкри подробности за бъдещото Q6

Големият премиум SUV ще получи 2,0-литров турбомотор

Още през март в редица автомобилни издания се появиха снимки на бъдещото Audi Q6 без никакъв камуфлаж, като те бяха на Министерството на индустрията на Китай. Сега и германският производител показа официални изображения на новия си SUV, който, поне засега, е обявен като модел за най-големия автомобилен пазар на света.


Audi Q6


Според информациите, технически новото Audi Q6 ще повтаря до голяма степен Volkswagen Teramont. Това означава, че в основата на премиум SUV-модела е платформата MQB Evo с напречно разположение на двигателя и задвижване на предната ос. Дължината на кросоувъра е 5099 мм (с 47 мм повече от Teramont), широчината е 2014 мм (с 25 мм повече от модела на VW), а височината – 1784 мм (+11 мм). Междуосието обаче е еднакво – 2980 мм.

В дизайна на Q6 прави впечатление двуетажната оптика, докато задните светлини са във формата на единична матрица. Моделът ще получи и спортна версия, която ще се отличава с по-голямата решетка на радиатора, както и с тъмните детайли по каросерията, които заменят хрома, използван за стандартния SUV.


Audi Q6


Засега от компанията не разкриват салона на кросоувъра, но се знае, че той ще е стила на последните модели на Audi. Това означава три екрана – на приборния панел, на мултимедийната система и на климатика. Известно е още, че бъдещото Q6 ще се предлага в варианти с 6 или 7 места.

От Audi потвърждават, че новият им SUV ще получи двигател 2.0 TFSI EA888. Това е бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, който ще развива 231 или 265 к.с. При китайския Teramont мощността на агрегата е 186 или 220 к.с. Задвижването при Q6 ще бъде към четирите колела.


Audi Q6


Спортната версия на модела обаче ще получи новия бензинов турбодвигател EA390 V6 2.5 от местния VW Teramont. Той развива 299 к.с., но при Q6 тази мощност може да бъде увеличена.

Снимки: Audi

0 от 500