IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi подготвя конкурент на Toyota Hilux

Луксозният пикап ще се появи на пазара скоро, призна шефът на компанията

Германският производител Audi работи върху първокласен пикап. Това разкри шефът на компанията Маркус Дюйсман в интервю за британското издание Autocar, като допълни, че клиентите няма да чакат твърде дълго за появата на подобен автомобил.


Audi пикап


Опити за създаване на луксозен пикап бяха правени и преди, но не се увенчаха с успех. Последният пример е Mercerdes-Benz X-Class, който е базиран на Nissan Navara. Германският модел се задържа на конвейера едва 3 години, но в крайна сметка производителят се отказа от него заради ниските продажби.

Проблемът в случая е, че пикапът е „работен кон", а дори базовите варианти на X-Class струваха прекалено много. Топ-версиите на модела на Mercedes пък бяха твърде скъпи, а освен това имаха и сериозни проблеми с електрониката си.


Audi пикап


Неуспешният опит на Mercerdes-Benz явно не притеснява шефовете на Audi. Маркус Дюйсман е категоричен, че компанията проучва възможността да пусне пикап и призна, че може да си „представи подобно нещо“ в близко бъдеще. По всяка вероятност моделът първо ще бъде представен като концепция, върху която вече активно се работи.

Шефът на Audi не даде подробности за проекта, оставяйки достатъчно място за всякакви слухове и спекулации. Вероятно пикапът технически ще повтаря Volkswagen Amarok, който от своя страна е построен на базата на Ford Ranger. Не е изключено в Инголщад да работят върху електрическа версия, базирана на платформата MEB с поглед към бъдещето.

Снимки: theophiluschin.com

0 от 500