IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти: Пазарът на резервни части е пред катастрофа

Трусовете ще засегнат най-вече производителите на детайли за ДВГ и трансмисии

Пазарът за резервни части за автомобили е изправен пред истинска катастрофа в близките години. Това е оценката на консултантската фирма McKinsey & Company, чийто доклад е цитиран изданието Drive.


резервни части


Според изследването на експертите, ако през 2019 г. пазарът на резервни части за двигатели с вътрешно горене в световен мащаб се е оценявал на 73 млрд долара, то през 2035 г. той ще намалее до 17 млрд долара. Подобно е положението и при резервните детайли за трансмисии, където очакваният спад е от 93 на 25 млрд долара.

Основната причина за това е навлизането на електрически превозни средства, които постепенно ще изхвърлят от пазара автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Затова и от McKinsey & Company съветват производителите на резервни части за двигатели и трансмисия да започнат трансформация на своя бизнес. В противен случай те ще се сблъскат с постепенен спад на производството.

Експертите препоръчват да се инвестира в разработката и производството на нови системи за подпомагане на водача, технологии за автономно движение и в електрически превозни средства. Всичко това е бъдещето на автомобилната индустрия и то няма как да не се отрази на производителите на резервни части, които все още играят сериозна роля в нея.

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Що бе, нали имаше платени статийки, в които твърдяха, че електромобилите се чупели по-често?! ;)
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    PLAID ( преди 1 година )
    Всеки месец Европейският съюз внася петрол за 55 милиарда евро. Искам да се опитате да осмислите тая цифра. Какво ли ще стане с половин трилион инвестиция всяка година в добив и съхранение на енергия? Стандарт на живот като в Кувейт. От внос на горива и купи-хвърли печелят определени кръгове. Губим всички ние.
  • #3
    15 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Точно възобновяемата енергия е изходът от повечето конфликти и зависимости. Хайде сега си представи, че повечето държави сами си произвеждаха тока, с който си осигуряват отоплението и транспорта както и промишлеността и не зависят от доставки на изкопаеми горива? Представи си че кръговата икономика работи и веднъж добитите материали се рециклират отново и отново, вместо за производството на всяка стока да се копаят нови материали? А вещите не са за еднократна употреба купи-хвърли.
  • #2
    31 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Зелената идиотия отиде в кофата, сега по-важно е на първо място да няма ядрена война и на второ да стигнат парите за храна, добре дошли в бъдещето.
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А дали от BMW и Toyota са запознати с тези факти? Като чета статиите от последните два дни, очевидно не са.