IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla направи Model X по-бърз от всякога

Над 1000 конски сили и от 0 до 100 км/ч само за 2.5 секунди

Има няколко рекорда на Tesla, от които сме били удивени. Последният такъв бе сериен автомобил, който ускорява от 0 до 100 км в час за 1.98 секунди. Точно това направи Tesla Model S Plaid (е, поне в много прецизни условия, определени от Tesla), което го прави най-бързият сериен автомобил в света и първият, който прави това упражнеие за под две секунди.


Tesla Model X Plaid


Но Tesla не спря с Model S , като разработи Plaid версията с нейните 1000+ конски сили и за Model X. Този електрически SUV ще ви изстреля до 100 км/ч в час само за 2.5 секунди. Ето основните спецификации на Tesla Model X Plaid:

Максимален брой места: до 7

Силов тракт: тримоторен електрически

Задвижване: AWD 

Максимална мощност: 1020 к.с

Ускорение: 0 - 100 км/ч - 2.5 секунди

Максимална скорост: 260 км/ч

Автономен пробег: 500 километра

Приблизителна цена: 148 000 долара


Tesla Model X Plaid


Допълнителни характеристики: Пълна способност за самостоятелно шофиране; 22” колела; стъклен панорамен покрив; 17” екран за инфотейнмънт + екран на задната седалка с безжични игри; Озвучителна система с 22 високоговорителя.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    Не бих возил себе си с висока скорост, знаейки че може да ми забие софтуера и да загубя контрол по всяко време, камо ли децата си да возя в този бъгав компютър тип Биг Брадър дето ме снима и слуша постоянно.
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Знам, че бързо забравяте, но точно с такава ютия, но p100d, трябваше да стигнем зимата при - 12, от София до Видин, през Петрохан. С нормално каране на Монтана показа, че остават да се минат 120км. От София до Монтана са 110км., през Петрохан, което ще рече че трудно стига до половината от заявения пробег при реални условия зимата. Да отбележа, че половината проход е спускане, което ще рече рекуперация. Като не сте се качвали на друго освен Голф 3 1.9, недейте да лаете, че сте смешни.
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Личи си, че сте селски стотинкари. Всеки съвременен джип, дори и с 600 кс., харчи извънградско с нормално каране( около 120)между 10 и 12 литра бензин, явно не сте чували за изключване на половината цилиндри.Резервоарите на такива коли са между 80 и 100 литра, така че дори вие можете да сметнете колко ще изкара, не на последно място зареждането отнема 5 минути заедно с плащането и поръчването на кафе.До 1, дебеланке, като ти е само да си караш децата и багажа, защо ти е тогава този чайник 1000кс
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    1 до 2 ( преди 2 години )
    Не знам колко му е пробегът със 70 км в час, но вероятно ще е над 600 км. Както вече са ти отговорили, бензинов автомобил с подобни размери и тегло ще мине горе-долу толкова, но разликата идва в града, където електрическия ще мине повече отколкото на магистралата, а при бензиновия ще е точно обратното. Да не говорим, че ако си решил да си купиш голям и мощен SUV, тази Тесла е по-евтино решение още при покупката.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Не намери ли по-глупав въпрос той от къде да знае но пък има видео с базовия Х преди обновяването с постоянна скорост 90км/ч е изчислено че може да измине около 560км а с 120км/ч - 400км и не мисля че най-мощните ДВГ СУВ с по над 600 коня ще минат много повече нито пък Тесла са обявявали че са най-бързи на хиляда километра разстояние
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Бензинопиецо ( преди 2 години )
    Къде си госпожа BENZIN? Ще питаш ли дали този 7-местен семеен двутонен SUV Ще бие рекорда на нюрбургринг между ходенето на море и пазаруването със петте деца на борда и покупките в багажника?Защото както се връща от море или от пазар с седемчленното семейство и багажа му, ще е много ама много по-бърз в реални пътни условия както в града така и на магистрала, както при тръгване от място така и при доускорение от почти всички двуместни олекотени спортни автомобили за милиони.