IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eто най-мощната хиперкола в света - 2230 коня. и над 400 км/ч

В разработката на Deus Vayanne са участвали специалисти от Williams и Italdesign

Една от първите премиера на автосалона в Ню Йорк, който отвори врати преди часове, е на новата най-мощна хиперкола на планетата. Пред публиката беше представен Deus Vayanne, който развива 2230 к.с. и вдига на 400 км/ч, а в разработката му са участвали специалисти от Williams Advanced Engineering и Italdesign.


Deus Vayanne


Дизайнът на автомобила предизвика доста спорове и критики, но според създателите му той олицетворява функционалността и модерните технологии в сегмента на хиперколите. Всичко в дизайна е подчинено на идеята за геометрична симетрия, като LED-лентата на кърмата символизира безкраен контур. Същата тема се повтаря и в дизайна на предната част.

Благодарение на електрическата платформа на Williams Advanced, хиперколата развива над 2230 к.с., като ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди. Максималната скорост на автомобила надхвърля 400 км/ч.


Deus Vayanne


Въпреки тези впечатляващи цифри, Deus Vayanne е донякъде практичен – пътният просвет от 12 см позволява преодоляване на „легнали полицаи“, а в купето има достатъчно място за багаж.

За направата на интериора създателите на колата не са следвали модните тенденции, като залагат на естествена кожа. В същото време напълно цифровият приборен панел и дисплеят на мултимедийната система подчертават, че това е напълно модерен автомобил.


Още снимки на хиперколата - вижте в галерията:


Първите клиенти ще получат своите хиперавтомобили Deus Vayanne през 2025 г. Общо се планира производството на 99 екземпляра, като цената засега не се съобщава.

Снимки: Deus

0 от 500