IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-популярните коли "нов внос" през 2022?

Всичките 10 най-търсени модела втора ръка у нас са от една и съща държава

Какви коли си купуват българите? Всеки месец в Automedia.bg ви осведомяваме как се движат продажбите на нови автомобили - само че, както добре знаете, те са само върхът на айсберга на българския пазар, където огромната част от сделките се пада на прословутия "нов внос". Сега пазарът втора ръка изпитва доста затруднения заради повишеното търсене на Запад и растящите цени на употребяваните автомобили. Но той си остава все така доминиращ у нас: 85.5% от новорегистрираните коли за първите три месеца са втора (или трета, четвърта и така нататък) употреба. От тях по-малко от една десета са на възраст до 5 години, около 14% са между 5- и 10-годишни, и над три четвърти са на възраст над десетилетие.
  
  
горубляне, пазар, втора ръка

Виждате, че като възрастови съотношения пазарът си остава без съществена промяна спрямо предишни години. Но дали и предпочитанията към марки и модели се запазват? Нека видим кои са били 20-те най-продавани употребявани леки коли в България от началото на 2022 година. Статистиката е на база нови регистрации в МВР, само в категориите M1 и N1, и след като извадихме лекотоварните модели.
   
    
Най-продаваните коли втора ръка в България (ГАЛЕРИЯ):

  
   

0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Дългия ( преди 2 години )
    До #19 Играча. Ей донор продължавай да натискаш с крадената нафта, утре като те избършат от някоя мантинела и жена ти ще я разтяга някой от джап феста. Отзад на ярис-а колко жени съм оправил, ти не можеш ги помириса, щи са запуши носа. На магистралата аз съм този, който не бърза да ти прави път да знаеш. Плиткоумен дънер. Всеки да кара каквото му харесва. Респект за уважителните шофьори. Нахалната *** да си разплясква мозъка по таблото.
  • #23
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Hopy ( преди 2 години )
    То съотношението на предлагането е абсолютно същото. Каквото има, това се купува. Отделно се търсят бая дизели, щото много хора си карат извънградско през уикенда. Собствениците си знаят кое колко струва.
  • #22
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До играча ( преди 2 години )
    А ти като видиш нещо по-сериозно да те застига теб и даваш газ на димящия избушляк без дпф преди това, но освен да ставаш за смях, друго не става. Такива въшки като теб като ги доближиш с кола за 50+ к ще си счупят полуоските от маневри, докато изчезват вдясно. В Люлин ако си много вървежен, в очите на нормален човек, с доходи над средните си комичен. После избушляка като е на ремонт всеки месец дано те топли мисълта, че 100 коньовата Тойотка е с 2 секунди по-бавна до 100 от теб :D
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Пешо ( преди 2 години )
    Всичко тече, всичко се променя! Когато бе млад, "***" си купи премиум и се ожени за първата си жена. *** остаря и си купи нов автомобил и премиум жена пета употреба. И те тека!
  • #20
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До #14 ( преди 2 години )
    Зависи кой континент гледаш, в Европа е така, немеца си купува немско. Виж останалия свят какво кара и ще разбереш.
  • #19
    4 rate up comment 41 rate down comment
    Играча ( преди 2 години )
    Църкайте си мишленцаааа!! мое да е втора ръка, ама като мина у лева лента с моя немски премиум автомобил и дам къси-дълги ми правят път тия с тойотките от магазина, така че не ми обеснявайте на мене кое било хубавото
  • #18
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Леле колко ппълнолетни барутници само...
  • #17
    38 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дилемата на всеки бг младеж: голф с лепенки, ауди комби или издухано бмв. Като минат и през трите почват да разбират от коли, вече са половин майстори и почват да си купуват други марки.
  • #16
    15 rate up comment 8 rate down comment
    до #15 ( преди 2 години )
    Аз не карам Голф но факта си е факт, толкова години един от най-продаваните автомобили в Европа и като нов и втора ръка е Голф
  • #15
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе българина си сака Голфо.