IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Конкурентът на Tesla пусна седан с 1065 к.с.

Air Grand Touring Performance е най-мощната, най-бързата и най-скъпата кола на Lucid Motors

Американската компания Lucid Motors представи новия си електрически седан Air Grand Touring Performance, който ще бъде и най-мощният модел в гамата на марката. Той заменя досегашния флагман Air Dream Edition Performance, чийто тираж вече е разпродаден.


Lucid Air Air Grand Touring Performance


Големият седан е оборудван н два електромотора, развиващи сумарна мощност от 1065 к.с. Благодарение на тях електромобилът ускорява от 0 до 60 мили (96 км/ч) само за 2,6 секунди.

Зареждането на двигателите става от 900-волтова батерия с капацитет 113 кВт/ч, която позволява пробег от 718 км. При използването на специална система за бързо зареждане с 350 киловата запасът на акумулаторите може да се напълно от 0 до 75% само за 20 минути.


Lucid Air Air Grand Touring Performance


В стандартното оборудване на Lucid Air Grand Touring Performance влизат панорамен покрив, 34-инчов дисплей на информационно-развлекателния комплекс с разширение 5К, седалки с функция за масажа и повече от 30 различни електронни системи за безопасност.

Продажбите на седана в САЩ и Канада ще стартират през тази година, като той ще струва 179 000 долара. Това е с 10 000 долара повече от цената на Air Dream Edition Performance, който беше по-мощен. Заради проблемите с доставките на микрочипове в Lucid Air предвиждат производството на около 14 000 бройки до края на годината.


Lucid Air Air Grand Touring Performance


Снимки: Lucid Motors

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ми те и Тойотка толкова планират да произведат от електромобила си тази година. Дори по-малко - 12 000 броя. Не само това, но им се е наложило да сложат напълно различни батерии във версиите с 2 и 4 задвижващи колела, макар че пакетът е с практически същия капацитет. Не са успели да намерят достатъчно батерии от 1 производител за някакви си 12 хил. бр. и са поръчали от 2! Информацията е директно от Тойотка, не е някаква спекулация.