IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lucid Air официално е по-бърз от Tesla Model S

Електрическият седан постави световен рекорд на 1/4-миля (ВИДЕО)

Компанията Lucid Motors официално обяви времето, за което нейният седан Air изминава 1/4-миля (402 метра). То е 9,9 секунди и е световен рекорд за седани изобщо. Предишното най-добро постижение беше записано през май тази година от Tesla Model S - 10,48 секунди.


Lucid Air Dream Edition


От компанията твърдят, че са разработили уникални силови агрегати, които представляват модул от електромотор и едностепенна трансмисия. Всеки от тях развива максимална мощност от 650 к.с. При новия световен рекордьор – версията Lucid Air Dream Edition, има два електромотора, на съвкупната им мощност е 1080 к.с., които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за „по-малко от 2,5 секунди“ (времето на Tesla Model S е 2,4 секунди).

Производителят разкри и подробности за акумулаторната батерия, с която е оборудван седана. Инженерите на Lucid Motors са успели да постигнат капацитет от 113 кВт/ч, което също е световен рекорд за електромобили. Предишното постижение беше 98 кВт/ч и отново принадлежеше на Tesla Model S Long във версията Range Plus.



Благодарение на този резултат, седанът Air ще може да измине до 830 км с едно зареждане. Моделът ще се предлага и само с един електромотор, като идеята е и в този случай той да превъзхожда Tesla Model S. Останалите подробности за електромобила на Lucid Motor ще бъдат разкрити на премиерата на 9 септември.

Снимка и видео: Lucid Motors

0 от 500