IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри цените на европейската GR86

Моделът ще се задържи на пазара само 2 години и вече e разпродаден наполовина

Дилърите на Toyota в Европа вече приемат поръчка за спортния модел GR86, обявиха от японската компания, като разкриха и цените на автомобила. Целият тираж на спортната кола е разпродаден до края на годината, така че тези, които искат да го притежават, ще попаднат в списъка за 2023 г.


Toyota GR86


Всъщност, Toyota GR86 ще се предлага в Европа само 2 години, така че желаещите да го имат, трябва да побързат. Цените на модела стартират от 33 990 евро. Клиентите могат да избират между три варианти, като дори базовата версия има богато стандартно оборудване.

Това е третият модел, разработен самостоятелно от подразделението Toyota Gazoo Racing, откъдето го обявиха като "последния по рода си". Той е в класическия вариант за спортна кола - предно разположен двигател и задвижване на задните колела. Под капака е поставен високооборотен четирицилиндров боксер. Моторът с обем 2,4 литра развива 234 к.с. и 250 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди (6,9 секунди за версията с автоматични скорости).


Toyota GR86


Базовата версията GR86 Pure се предлага с L-образни LED-фарове, 17-цолови алуминиеви джанти, спортни седалки и кожен волан с лого на GR. Осеминчовият сензорен екран на аудиосистемата служи като централен дисплей, който освен цифровото радио DAB и Bluetooth интерфейс включва и интеграция на смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto. Мултимедийната система е със 7-инчов екран, на който се появява цялата важна информация.

В стандартно оборудване на базовия вариант влизат още система за круиз-контрол, система за достъп без ключ Smart Entry, камера за заден ход и автоматичен климатичен контрол.


Toyota GR86


Тези, които изберат средното ниво на оборудване с цена от 36 100 евро, получават частични кожени седалки и отопляеми седалки за водача и пътника отпред. Летите джанти вече са 18-цолови, като спортните алуминиеви педали подчертават динамичния характер. В оборудването влизат още предупреждение за мъртва зона, сензор за обхвата на фаровете и невидимата защита от кражба "d-dot dna" .

Топ-версията на Toyota GR86 струва 38 880 евро, като тя е оборудвана с 6-степенна автоматична скоростна кутия с лостчета за смяна на волана. Има голям пакет от различни асистиращи системи, включително аварийно спиране с предупреждение за сблъсък, адаптивен круиз-контрол, автоматична смяна на светлините, функция за поддържане на лентата и асистент за възобновяване на шофирането.


Още снимки на европейската версия нта Toyota GR86 - вижте в галерията:


Снимки: Toyota

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То и аз съм роден в България и бладорание на ББ, Доган и Гешев мога да си я купя, но в предпочитам парите да инвестирам в себе си и в нещо което има смисъл.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    Не се сещам за по-добро предложение с тази цена за ентри левъл спортен автомобил.