IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Застрахователи посочиха най-лесните за кражба коли

В списъка попадат популярни 18 модела, оборудвани с различна защита

Съюзът на застрахователите в Русия (ВСС) направи класация на автомобилите според тяхната защита от кражба. В списъка попадат 18 модела от различни ценови сегменти и класове. Някои от тях се предлагат само на руския пазар, но повечето са популярни както в Европа, така и на други континенти.


кражби

.
Класирането е направено след провеждане на тестове, които са в три различни направления - тестване на сигурността на автомобила от неоторизирано влизане, тестване на ключалката на кормилния вал или ръчната спирачка, както и проверка на сигурността на автомобилите от смяна на идентификационни номера и от неразрешено дублиране на ключове.

Максималният брой точки, които може да получи един модел е 1000 точки, като се вземат предвид всички параметри. Най-слабо защитени се оказаха три модела, предлагани предимно на местния пазар - Renault Sandero, Renault Logan и Lada Vesta, а най-защитен беше моделът Lexus ES.


кражби


Оценявайки защитата от кражба на моделите от неоторизирано влизане, експертите тестваха защитата вратите, на предния капак, на багажника, остъкляването на каросерията и оцениха ефективността на стандартната алармена система.

Проверката на сигурността на автомобила от неоторизирано стартиране и движение на двигателя включва тестване на стандартния имобилайзер, както и на заключването на волана и ръчната спирачка. В заключение експертите оцениха ефективността на защитата при прилагане на идентификационния номер на превозното средство (VIN номер), номера на силовия агрегат и други резервни части.


0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 2 години )
    До # 3 Никой от коментиращите в този сайт не хвърля кал по Русия, "хвърля се кал" по диктатора Путин ,признат от всички страни с изключение на С.Корея за агресор и виновник за войната в Украйна и се "хвърля се кал" по разни п.у.т.л.е.р.и.с.т.и. , към които си май и ти !!
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кой вече отключва колите за да ги краде? Преди 5-6 години имаше разследване на журналисти от БиТиВи, които разкриха банда за кражба на коли.Крадците се движеха с камионче тип паяк, отиваха, закачаха колата и я вдигаха, зад тях караше полицейска патрулка, която ги пазеше, колата си мига, алармата си свири, но на никой по улиците не му правеше впечатление, явно си викат паяка е вдигнал нещо. После като ги удари полицията в подземен паркинг намериха още 7 коли, половината разфасовани на части.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Ладите в България са единични бройки. Другите модели се различават по оборудване, а даже и по платформи от тези, които се продават тук. Не твърдя, че защитата от кражби е различна, но е твърде вероятно. Обърни внимание, че много марки и модели не са представени. При всички случаи информация от нашите застрахователи ще е по-меродавна.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Е и? ( преди 2 години )
    Сандеро и Логан са най-незащитени, ама реално кой би ги крадял? Ако някой е толкова закъсал, че да ми открадне Дачията, ще реша че наистина има нужда по-голяма нужда от мен. Другите се скъпи и често се продават в страни от близкия изток или за части. Реално, ако някой реши да ти открадне колата, няма кой да го спре.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То щото Лексус не се краде за това има увеличаване със специален процент за тяхно каско.
  • #6
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само т.Пи руски и български милиционери могат да използват вместо точната дума кражба - неоторизирано влизане! Тези термини се използват, за да може крадеца да не бъде осъден, когато си плати оторизирано необходимата сума на милиционери, съдии и проглокори.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Кво речи ( преди 2 години )
    Това със заключването на волана съм забравил че го има. Вярно че едно време задължително се ползваше , плюс разни други чалъми против кражба. Сега с надежда чакам да ми я откраднат , че да взема парите от застраховката- ама ядец
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    В крайна сметка, тази статия важи с пълна сила и за тук. Всички модели се предлагат на пазара у нас. Забележи че всъщност са точки за сигурност, не брой кражби. За какво ти е мнение на наш застраховател?
  • #3
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Аноним ( преди 2 години )
    Коментаторите на този сайт непрекъснато хвърлят кал по Русия и наричат
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    smile ( преди 2 години )
    И какво излезе - никой не краде Форд :D