IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Четири нови Ford Mustang Shelby GT500 бяха откраднати като на филм

Една от колите е била използвана за да събори вратата на завода в Детройт

Някой знае ли къде е Никълъс Кейдж в момента? Защото четири нови Ford Mustang Shelby GT500 бяха откраднати от завода за на автомобилния производител в Мичиган.


Ford Mustang Shelby GT500


Историята е почти същата като тази във фирма „Да изчезнеш за 60 секунди“, където героят на Кейдж организира кражбата на 50 автомобила, а сред имаше и един Mustang Shelby. От полицията съобщават, че една от колите е блъснала портата, за да може колите да излязат от съоръжението, но няма видеозаписи от инцидента.

Часове по-късно два от автомобилите бяха намерени на различни места в две близки до Детройт градчета. По единия има сериозни щети по предницата и това кара полицаите да вярват, че именно той е разбил вратата. И двете коли са били изоставени, като от крадците няма следи.

За липсващите Mustang Shelby GT500 е известно, че са в цвят „Belladonna black“, като се задвижва от 5,2-литров V8 с компресор. Това е най-мощният Mustang, произвеждан от компанията, като моторът развива 760 к.с. и 847 Нм, които се изпращат към задните колела чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди.

Това не е първият път, когато Mustangs са откраднати от завода на Ford във Флат Рок. През 2017 г. две от колите бяха отмъкнати, но само един от крадците успя да се избяга. Тогава властите разкриха, че е има множество кражби на Mustang от завода в предходните 2 години.

0 от 500