IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW разкри още от новия си флагман

Първият в света луксозен електрически седан ще бъде и най-мощното 7-Series (ВИДЕО)

Германският производител BMW продължава да вдига завесата около новия си флагман - седана i7, чиято премиера ще се състои на 20 април по време на автомобилния салон в Пекин. Електромобилът ще бъде представен заедно с цялата гама на следващото поколение на 7-Series, като това ще бъде най-мощната му версия.


BMW i7


Досега компанията публикуваше снимки, на които автомобилът е добре прикрит, но сега се появи и видео, в което един от членовете на Управителния съвет на BMW - Франк Вебер, разкрива още подробности за i7, макар и моделът да не се вижда ясно.

Започвайки с дизайна, трябва да се обърне внимание на осветената решетка, която покрива голяма част от предната броня и не е напълно покрита, както се очаква от един електромобил. Тя отново има бъбрековидна форма - подобна на тази на XM, като е оградена от тънки кристални светодиоди. Под тях има втора двойка осветителни тела, като това потвърждава дизайна на разделени фарове, които беше забелязан и при тестовите прототипи.


BMW i7


В BMW описват i7 като „първия изцяло електрически луксозен седан в света“, като технически това е напълно правилно, тъй като големият му съперник Mercedes-Benz EQS е по-скоро хечбек заради задната си част.

Баварците разкриват и снимки на интериора, в който голямата новост е BMW Theatre Screen - ултраширок 31-инчов екран (формат 32:9) за пътниците на задните седалки. Той превръща салона в кино, което ще направи пътуването още по-приятно. В случая BMW подхожда по различен начин от Mercedes-Benz EQS с техния 56-инчов Hyperscreen, намиращ се на предното табло, тъй като се фокусира повече на пътниците на задния ред. Нещо повече - от компанията посочват, че този екрат ще се поставя на всички модели на марката от висок клас.


BMW i7


Други акценти в интериора включват извития дисплей на BMW на арматурното табло с най-ново поколение на системата iDrive infotainment. Освен това, i7 ще бъде оборудван и с панорамен стъклен покрив Sky Lounge с LED светлинни нишки и ще бъде интересно да се види как това ще се комбинира със системата BMW Theatre Screen.

Не на последно място, водачът ще има достъп до новата функция „Моите режими“, която дава достъп до различни режими на шофиране, като същевременно променя вътрешната атмосфера в салона.


Още снимки на бъдещия седан на баварците - вижте в галерията:


Засега баварците държат в тайна техническите характеристики на нови си флагман, но все пак разкриха неговия приблизителен пробег и консумация на енергия. Седанът ще изминава между 580 и 610 км с едно зареждане (по цикъла WLTP) и до 500 км (според Американската агенция за околната среда EPA). Консумацията на енергия ще бъде между 19,7 и 18,9 кВт/ч на 100 км.

По време на презентацията Франк Вебер потвърди, че i7 ще бъде и най-мощният вариант на BMW 7-Series, като „ще съчетава най-доброто шофиране с най-доброто цифрово изживяване“. Според последните информации, BMW i7 ще получи с батерия с капацитет 120 кВт/ч, като топ-версията с 3 електромотора ще предлага комбинирана мощност от 750 к.с.


Снимки и видео: BMW


0 от 500