IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW повдигна завесата на M3 Touring

Преди премиерата на модела баварците припомниха концепцията E46 M3 Wagon (ВИДЕО)

Няма такова нещо като „перфектен автомобил“, но според някои експерти предстоящото пускане на BMW M3 Touring може да промени това твърдение. А в опита си да подгрее интереса към модела, M-подразделението на BMW пусна любопитно видео, с което леко повдигна завесата около колата и припомни концепцията E46 M3 Touring от 2000 г.


BMW M3 Touring


Във видеото двама от инженерите на BMW M – Ханс Ран и Дирк Хакер, представиха проучване, което е вече на две десетилетия, за да обяснят защо досега марката така и не е пуснала на пазара M3. Концепцията от началото на века действително изглежда сензационно на фона на стандартния модел, като разчита на същия 3,2-литров атмосферен мотор с 6 цилиндъра.

За разлика от настоящото M3/M4, което е достъпно като купе, и като седан с 4 врати, E46 M3 се предлагаше само като купе и кабриолет. И неговото превръщане в комби би било не само трудно, но и много скъпо. Предните калници на купето E46, например, са по-различни от тези на седана. Задните арки също изискват основна преработка, а също така и поставяне на нови брони, които да съответстват на по-големите размери.


BMW M3 Touring


Ран и Хекер ни дават кратък поглед в задната част на автомобила G81 (моделна година 2023), за да разкрият дифузьора и четирите тръби на изпускателната система, след което обясняват, че новият заден спойлер е 3D отпечатан и боядисан.

Все още не се знае дали M3 Touring ще се предлага както с ръчна, така и с автоматична скоростна кутия, както и дали ще бъде само със задно предаване или ще има и задвижване на четирите колела. Все пак цифрите за разхода на гориво в дребния шрифт в края на видеото предполагат, че комбито ще се предлага само във версия Competition xDrive. А това означава 510 к.с. и 650 Нм, задължително задвижване на четирите колела и само автоматична скоростна кутия.


Снимки и видео: BMW


0 от 500