IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 7-Series казва „сбогом“ на V12 и „здравей“ на V8 PHEV

Вече са ясни по-голяма част от двигателите на конкурента на Mercedes-Benz S-Class

BMW довършва разработката на конкурента на Mercedes-Benz S-Class и Audi A8 - новото поколение на 7-Series, като тестовете на модела са във финалната си фаза. Прототип на луксозния седан отново беше заснет по време на зимните изпитания, като вече са известни и двигателите, с които ще бъде оборудван.


BMW 7-Series


Баварският производител неотдавна обяви, че ще се откаже V12 двигателя си заради по-строгите регулации за емисиите, но V8 остава в гамата на флагмана. Бъдещата 7-Series е изградена на нова архитектура със система за полуавтономно шофиране и 5G връзка, като топ-версиите на модела - 750i и 760i, ще получат 4,4-литров V8 двигател.

При тези две модификации агрегатът ще развива съответно 536 и 625 к.с За клиентите, които искат да бъдат по-екологични, ще могат да си поръчат версия 745e. Това е PHEV (plug-in, зареждащ се хибрид), при който мощността е 394 к.с. Ще има и още две такива предложения – с 493 и 641 к.с.


BMW 7-Series


Обичайните бензинови двигател бензинови двигатели ще бъдат редови с 6 цилиндъра за версиите 735i и 740i, като те ще са част от „мека“ хибридна система и ще развиват съответно 271 и 375 к.с. За Европа са предвидени и поне два дизелови варианта, чиито характеристики все още са неизвестни. Те също ще получат хибридна помощ от 48-волтов стартер-генератор.

Подготвя се и изцяло електрически вариант, наречен i7, който ще трябва да се конкурира с Mercedes-Benz EQS, Audi e-tron GT и Tesla Model S. Седанът на ток ще се появи няколко месеца след конвенционалната 7-Series, чиято премиера е планирана за тази година.

Снимки: Autoevolution

0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще има, разбира се, и дизел и 12-цилиндров и защо не?! Вие не разбрахте ли, че още поне едни 50 години ДВГ ще съществува за радост на феновете!!
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    И какво стана? Пак ще си има големи дизели, мога да се обзаложа, че и V12 ще има, но малко по-късно и ще бъде под формата на уж специална серия.
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Моля ви не го показвайте, продавайте го така с лепенките, който си го купи и има смелост да ги махне!