IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един кораб с автомобили потъва в морето

100-метровият ферибот бедства в Персийския залив (ВИДЕО)

Фериботът "Ал Салми", превозващ автомобили, търпи бедствие в Персийския залив, като най-вероятно ще потъне. Плавателният съд се намира само на 48 км от иранското пристанище Еселуйе, съобщава AP.


кораб


Корабът плава под знамената на ОАЕ, като на борда е имало 30 членове на екипажа. По-голяма част от тях са спасени, но някои се намират на самия ферибот, а други са паднали в морето, като издирването им продължава. Причината за инцидента е лошото време, като височината на вълните достига 4 метра и това пречи на спасителната операция, в която участва и хеликоптер.

Фериботът "Ал Салми" е построен през 70-те години - той е дълъг 115,4 метра и широк почти 20 метра. Според информациите корабът е пътувал за Ум Каср (Ирак), натоварен с автомобили и други стоки. Какви са колите обаче не се уточнява.



Това не е първият подобен инцидент в последно време. В началото на март корабът "Фелисити Ейс" потъна в Атлантическия океан с 4000 автомобила Volkswagen, Audi, Porsche и Lamborghini. Корабът пътуваше от Германия за САЩ, когато на борда му избухна пожар.

Опитите за изтегляне на плавателния съд останаха неуспешни, но екипажът му беше спасен. По-късно специалисти от застрахователната компания Russell Group оцениха общите щети на 438 милиона долара.


0 от 500