IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобил ще бъде "Световна кола на годината"

Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6 са финалистите в конкурса

Организаторите на конкурса "Световен автомобил на годината" съобщиха тримата финалисти във всяка от шестте категории на надпреварата, която преминава под сериозна доминация на електрическите превозни средства.


автомобил на годината


В главната категория - "Световен автомобил на годината", и трите финалиста са електромомили, което означава, че победителят ще е модел, задвижван изцяло на ток. Това са Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6. Като основен претендент за първото място се сочи Ioniq 5, който попада и в тройката за "Световен електромобил на годината". Там неговите конкуренти също са много сериозни - Audi e-tron GT и Mercedes-Benz EQS.

При луксозните автомобили също доминират електромобилите, като до финала достигат Mercedes-Benz EQS и BMW iX, които ще спорят за първото място с Genesis GV70. В категорията World Performance Car, финалистите са Audi e-tron GT, BMW M3/M4 и Toyota GR86 / Subaru BRZ. Това е доста разнообразна група, тъй като претендентите варират от достъпни купета със задно предаване до електрически автомобил, който развива до 646 к.с.

Електромобил ще бъде и победителят в категорията "Дизайн на годината", като претендентите в случая са Audi e-tron GT, Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6. Единствено при "Градски автомобил на годината" положенията е различно, като там за победата ще спорят Opel Mokka, Toyota Yaris Cross и Volkswagen Taigun.

Победителите ще бъдат обявени на автомобилното изложение в Ню Йорк на 13 април.

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    #4 ( преди 2 години )
    Недоразумение си ти. IONIQ 5 вече спечели доста награди. А немците първо да направят Ел кола която поне да се доближава до тази преди да се смеят. Защото и като ефективност и като стабилност на пътя е по добра от електрическите им Поршета и Мерцове да не говорим за недоразуменивто ID4. На лосовия тест ги отвя при това е СУВ пъти по евтин от тия спортни изгъзици
  • #4
    2 rate up comment 7 rate down comment
    фф ( преди 2 години )
    тоя Йоника е егати недоразумението.Страшно лоша ефективност и на всеки 20 км трябва да се слиза да се бърше задното стъкло.Много му се смяха в ***, Motor und Sport - телевизия
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    А на бензина?! ( преди 2 години )
    При цена на бензина над 4 лева в Европа (скоро и у нас), все повече хора ще се замислят дали да карат кола харчеща двуцифрено число литри на 100 км градско. Заради ограничените пробег и неудобства с публичните зарядни, в нашия район за момента може би към момента по-практичното решение е плъг-ин хибрид (например Rav4 с над 90 км чист електрически пробег градско и доста икономичния разход при шофиране в хибриден режим извън града). И все пак за втора кола в семейството чиста електричка е супер!
  • #2
    0 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Погледнали ли сте цените на лития? А на никела? :D :D :D ... а на тока :D :D :D
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Йоника:)))