IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жените си избраха Peugeot 308 за „Световен автомобил на годината“

Френският модел спечели отличието в битка с доста сериозни съперници

Новото Peugeot 308 е тазгодишният носител на наградата „Най-добрата женска кола в света 2022“. Победителят беше обявен точно на 8 март, като в конкурса участваха 56 жени автомобилни журналисти от 40 държави на 5 континента.


Peugeot 308


Общо 65 модела се бориха за първото място в конкурса, като след първия кръг на гласуването бяха обявени победителите в отделните категории. Peugeot 308 спечели за „Най-добър градски автомобил“, Kia Sportage е „Най-добър семеен SUV, BMW iX - „Най-добър голям SUV“, Ford Mustang Mach-E - „Най-добър семеен автомобил“, а Audi e-Tron GT - „Най-добър спортен автомобил“ и Jeep Wrangler 4xe - „Най-добър 4×4“.

Вторият кръг на гласуването определи и крайният победител, като това е френският компактен хечбек. Той наследява Land Rover Defender, който спечели първото място през миналата година.

Дамите специално отбелязаха подобренията, направени в Peugeot 308 в сравнение с неговия предшественик и широката гама от опции за задвижване. Моделът се предлага с бензинови, дизелови и PHEV задвижващи агрегати, като се очаква и изцяло електрически варианти.

Сред предимствата на модела е и фактът, че той се предлага не само като хечбек, но и като комби (SW). И двата варианта са базирани на платформата Stellantis EMP2, която се използва още от DS 4 и Opel Astra.


0 от 500